Bullbak
Just nu tillverkas vaniljbullar i högsta hugg, är det något jag älskar så är det vaniljbullar. Det kan behövas efter en lång natt och en lång, tråkig spanska lektion. Har ett recept också.
Ingridienser
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ½ dl socker
1 krm salt
12-15 dl vetemjöl
Fyllning
200 g smör
1 ½ dl socker
½ dl vaniljsocker
Glacyr
2 dl florsocker
4 ½ tsk vatten
Steg
- Rör ihop mjölk och smör, värm det till 37 grader
- Smula i jästen och låt stå i ca 5 min
- Blanda i alla ingridienser och rör ihop. Låt degen stå i ca 40 min
- Kavla ut degen i en stor, eller två, fyrkanter och lägg på fyllningen.
- Rulla ihop fyrkanten till som en sockerkaka och skär små bitar och lägg på en plåt.
- Låt stå i ca 20 min tills dom har blivit dubbelt så stora
- Pensla med ägg och ha på ex pärlsocker
- In i ugnen 7-10 minuter, ugnen ska vara på 225 grader
- Ha på glacyren om så önskas.
- Ät och njut!
Tack för din kommentar!