Lily!

Lily och jag kör all in på http://ridandes.blogg.se

Negativt, possitivt

Ja, vi hittar ingen stallplats som vill ta två hästar. Eftersom både Lily och Willow ska flytta! 
Då kom vi fram till att vi ställer dom i olika stall och ställer Lily "hemma" hos mig. Alltså i närheten av där jag bor. 
Ska bli så himla mysigt, då kan jag ha henne varje dag. Eftersom det blir så långt för Miccis att åka också! 
Så nu letar jag stallplats som bara den. Har ett stall som har en ledig plats men andra intresserade så vi ska kolla någon gång i veckan. Åh, jag är så himla taggad. Dock har Miccis hund blivit påkörd.. riktigt tråkigt. Jag håller tummarna för att hon blir bra! Tänker på dom! 
Nu ska jag ut till hästarna och mysa och kanske rida lite. Kanske skrittar ut eller skrittar barbacka på banan eller någon. Beroende på hur tassarna ser ut.

Imorn

Imorn blir det Lily och ev kolla lite stallplats! 
Mer om det sen!

Mys

Ligger i sängen och har lite långtråkigt. vill tillbaka till webbdesignen.. haha. Det är på tisdag morgon i alla fall. Sen vill jag ha tillbaka min dator där jag har DreamWeaver och Photoshop och allt bra så kan jag leka lite hemma och när jah vill. Usch vad jag vill ha min dator. Fick i alla fall ett sms från Elgiganten att reservdelar var beställda så har jag tur kanske den är klar på fredag nästa vecka.. HOPPAS. Jag avlider snart.. Ska snart åka och kolla på fåglar på fäboden och sen ut och äta! På restaurang! Mobilen är bra att blogga från känner jag!

Comming soon..

Detta är vad jag håller på att jobba med på Webbdesignen! 
Det kommer bli så awesome så ni fattar inte. Dock är den långt ifrån klar och jag sitter efter lektionen och jobbar.

Äntligen

Pappa kom så bra i tid hem så vi kunde låna bilen idag, eftersom älskling inte ville ta med sin bil hit, och åka till granngården. Fäboden, där jag jobbar och brukar köpa, hade stängt och dom har börjat sälja skitdyr halm. Så granngården är ett bra alternativ. Köpte en halmbal för 89 eller så. Helt okej pris för att vara från en affär. Höet gick på 139 vilket oftast är billigare än på fäboden. Tänkte mer att det är en engångsgrej då kaninerna var i stort behov av nytt hö och hade inte tid till att vänta tills på söndag när jag troligen ska till stallet.
Wow vilket hö. Precis, exakt det jag letat efter. Det kostade sina pengar men det är dom värda mina små kaniner. Klart dom ska få dyrt och fint hö. Så fint hö var det längesedan jag såg! Är så nöjd så numer blir det alltid hö från granngården! 

Nu har dom alltså fått städat och fått vara ute och röra på sig. Pelletsen är också slut så det blir nog ny imorn när vi åker till Fäboden. Dom fick fiberhavregryn idag som verkligen gick hem! Jisses vad dom smaskade i sig. 
Blå sprang lös och var den ända som inte fick rent för det fick han i.. måndag?
Längtar ihjäl mig tills nästa vecka. Då åker Roos och Charly. Eller det ska bli riktigt tråkigt men ändå skönt att dom kommer någonstans dom behövs så att säga. Men min nya rex kommer då! Åh jag längtar så mycket. En riktigt rex till som är blå. Världens finaste färg. Dock Blåzobelsiames men ändå, det är också super fint! Hon heter just nu Elsa men jag har lite svårt för just namnet Elsa och speciellt på djur så vi får se vad hon får som smeknamn här hemma. Hon är 3,5 månader så kommer kunna ställas fin, fint till Tierps utställningen. Sen i sommar blir det nog en kull mellan henne och Blå!
Jag är så glad att mina fina djur finns, älskar dom mer än ord kan beskrivas. Dom går före allt. Dom och min fina pojkvän. Hästarna har tagit så mycket tid på sistonde att dom hamnat bakom och jag har så mycket ångest över det. Klart mina kaniner går före. Det finns dock en anledning, stallet ligger så långt bort att det är ett stort projekt att ta sig ut så det tar hela dagen och sen finns det inte mycket tid kvar. Suck. Har mått så bra den här veckan när jag inte åkt ut alls, känns inge bra det heller att jag inte vill åka men just nu är det så påfrestande. Just nu vill jag bara ha tid för mig själv ocn kaninerna. Och min pojkvän såklart. Dom ska flytta närmare men det händer aldrig om man säger så så jag har helt ärligt börjat tröttna på att rida.
Nog om massor. Imorn får dom komma ut på morgonen, tror jag. Det är nog mörkt då så inga bilder men glada kaniner. För på kvällen ska jag och älskling ut på resturang och äta! Mys. Nu ska jag sova så jag överlever dagen imorn! Nattis!

Porträttbilder, Putte

Avslutade dagen med att ta porträttbilder på den ända kaninen jag har som sitter still om man ber honom!


Världens bästa kille, tänk vad jag är glad att jag har honom. Tänk att han blir hela 8 år i vår.

Vinterbilder, Hugo

Hugo, som aldrig brukar bli bra på bild, blev så himla bra på bilderna! 
Han är så himla söt och det brukar inte framgå på bilder hur underbar han är. Men här ska ni få se hur fin min älskade kille är. Vi ska komma igång med hopptävlingar snart igen. Så fort vi hittat en stabil foderstat till alla så dom orkade röra på sig. Allt strul med höet har gjort motsattsen!

Vinterbilder, Julle

Lilla, söta, Julle blev det även bild på. Det är förjävligt att fota en vit kanin i vit snö.. 
Han är förövrigt till salu. För intresse, mejla [email protected]

Vinterbilder, Putte

Fick ju även lite (läs: mycket) bilder på Putte också. Det är så skönt med Putte och Blå att man kan ha dom lösa och att dom kommer när man vill ha in dom. Putte är ju mer hund än kanin. Fruktansvärt underbar kanin.
Varför alla bilder är halvkassa är för att jag, kaninerna och kameran hade en dålig dag! Så det är lite mer "hobbybilder". Kan bättre än såhär. Kommer förhoppningsvis bättre bilder på söndag!

Vinterbilder, Blå

Tog lite söta bilder på min älskade Blå! 
Hade kass slutartid vilket inte syndes på kameran så.. men det blev okej ändå!

Skola och kaniner

Idag blir det skola först, har suttit och gjort massvis med historia nu och ska nu till skolan och ha lite meningslösa ämnen. Efter det blir det förhoppningsvis kaninerna som ska få städat och efter det får vi se vad som händer!
Har även lite bilder på ny lilla rexen som kommer. Även en massa bilder på alla mina fina hemma!

Ny rex!

Som det ser ut nu så kommer det att komma en ny rex till min lilla kaningård. Jag kommer alltså ha 4 kaniner varav 2 rexar och 1 Putte och 1 Hugo. Det kommer som det ser ut att vara en Blåzobelsiames hona. En liknande till den jag hade förrut. Hon kommer få som utställningskanin och även eventuellt avel! Endast då någon enstaka kull. 
Det känns jätte bra faktiskt. I så fall kommer hon lagom till LU.
Fina lilla Plommon!

Skolan idag

Sitter i skolan och har naturkunskap.
Jag är en såndär som inte lyssnar på lektionen eftersom jag inte ändå fattar vad hon snackar om. Jag håller på med min hemsida på webbdesignen och den blir as bra och blir astaggad på att börja mer med kaninerna ordentligt men inte ha s mycket kaniner utan mer fyra kanske, även om det inte går så är det frestande.

Ikväll blir det mer plugg och imorn blir det äntligen stallet mellan lektionerna! Ska bli ordentöig ridning eftersom det ska bli kallt = ingen packsnö.


Tävling, Linn olsson

Är med och tävlar hos Linn Olsson


http://linnolsson.se/?p=167


Kort dag

Min dag blir inte ens 12 timmar lång. Gick upp 9 och nu går jag och lägger mig för att inte stupa klockan 19.45. Har kollar på ponnyakuten så nu är det dags att sova! Säger godnatt!
Vill fota vinterbilder på kaninerna.. skolan förstör mitt liv.

Pluggg...

Idag blir det inge stall, ska plugga. Sitter nu med matte.. Eller ja det går inge bra så ska skita i de till älskling kan hjälp mig!

Svar på kommentar!

Jag måste nog ta och hålla med, älskar båda Lilys sadlar!
Vet dock inte utantill vad det är för märke men kan ta reda på det imorn! :)

Ingen stallkoll

Nej vi var inte och kollade på stallplats idag. Hon var tydligen i skåne eller något sånt. 
Så vi får kolla på stallplats någon dag i veckan eller så. Hade velat kolla på den idag då jag vill att dom ska flytta så fort som möjligt. Tror båda hästarna även skulle må bättre av det!
Saknar Duell jätte mycket.. :(

Älskling & Lily

Sen fick Jocke rida Lily också, han har aldrig gjort det förut. 
Dock var det ju så halt så det var ju inte så "mycket att testa". 
Det gick jätte bra och Lily gick jätte fint!

Lilys 22/1 -12

Red Lily en stund på banan idag. Det var hemskt underlag och hon halkade som sjutton vilket gjorde henne frustrerad och då gjorde hon inte som jag sa vilket gjorde till att hon halkade mera. Vilket drev mig till vansinne. Nej det gick inte bra idag. Hon var dock mjuk och fin dom en gummiboll, dock inte i traven för att hon inte ville halka. Vi gjorde inte så mycket övningar och tog bara skritt och trav så att hon inte skulle halka! 
Älskling var med och tog lite bilder och red lite sen!
Anledningen till att hon halkade så mycket var ju styltor men nästa skoning blir det nog snösulor! 
Underbart!

Ny stallplats

Förhoppningsvis åker jag och Miccis och kollar på en ny stallplats åt hästarna imorn. Då ligger stallet ca 10 min från stan vilket är guldvärt. Det är ett inackorderingsstall med 16 hästar. Man behöver inte mocka för det gör stallägaren. Så det blir ungefär bara att rida, det gör att man hinner med mer på dagarna.. vilket jag verkligen behöver!
Varför ska vi flytta då? 

Jo framförallt har Miccis och hennes sambo fått hus/gård i Jumkil, dvs långt från Björklinge. Dock har hon inte stall på gården då så hästarna kan inte flytta dit! Hästarna kunde ju ha fått stå kvar om det var värt det så att säga. Det här stallet är vi framförallt ensamma i plus att det är egenbyggt, absolut inget illa menat mot Miccis eller hemmabyggare men detta är mer ihop satt för att få in hästarna någonstans och det ramlar sönder lite då och då. Vattnet fryser lätt och man får gå över till grannen och hämta i dunkar. Det är två hästar dvs ska man iväg med ena så blir den andra väldigt ledsen och ensam. 
Ridbanan är inte heller ordentlig och hagarna detsamma. Det är svårt för mig att ta mig ut till stallet nu och det tar runt 1-1,5 timmar att bara ta sig ut.
Fördelar att flytta är naturligtvis:

  • Sällskap
  • Det tar runt 10 min att ta sig dit efter skolan
  • Jag hinner med så mycket mer eftersom jag bara kan pyssla med hästarna
  • Jag kan lämna Willow "ensam" när jag ska någonstans med Lily
  • Mamma kan säkerligen skjutsa mig då det är nära hemma
  • Det är ett ordentligt stall
Det ska bli kul också att flytta, jag tycker om sådant! :)

Promenad

En sån här fin vovve var jag ut och gick med idag

Lilysen 20/1 - 12

Igår var det en fruktansvärd tur att jag red henne och lät henne galoppera. 
Fixade stallet och mockade jättefint och skitgrisarna och la in hö och gjorde höpåsar. Tog sedan in vilddjuren som, om dom kunde, knackade på dörren för att få komma in. Lily tog jag ut direkt och började borsta och jag hade borstat klart när jag insåg att ena bakskon var tappad. Det var så fin mjuk snö ute och hon ömmar inte i fötterna så jag körde på ändå och tog det lugnt för att se hur hon tyckte det gick. Det gick fin fint och hon var piggelin som bara den. Skrittade som om hon hade en tickande bomb inom sig. Samma i traven och för att inte tala om galoppen. Hon vet mycket väl att hon inte får bocka så i traven och skritten var hon bara pigg och liksom man kände buset. I galoppen var hon bara tvungen, som sagt vet hon att hon inte får så hon gjorde i galoppfattningarna så att hon "hoppade" in i fattningen så hon fick utlopp för sitt bus men ändå gjorde helt rätt. Smart häst det där. Fick klockrena fattningar och en nöjd häst! Hon går så bra på det där bettet, mjuk och spänstig och jag får ta henne i munnen och böja och ställa utan att huvudet far upp! Är så nöjd med henne!
Denna outfit körde vi på. Visst står hon snyggt med bakbenen? Hon är... som hon är!


Fina skritttäcket som klär henne så bra!

Klubbutställning 21/1 - 12

Idag var det utställning, km, på Årsta 4H gården. 
Hade bara med mig Blå för att.. ja jag har bara honom märkt. 
Han såg ut som ett benrangel och jag tänkte först inte åka men så gjorde jag det ändå. 
Han gick igenom på något konstigt sätt och ställdes på 93,5 vilket är usla poäng men bra med 
tanke på hur dålig han är i kroppen. Men vi taggar till Tierp istället! Då ska han vara fin och tjock!
Han är inte smal över magen utan över ryggen av det dåliga höet jag haft!
Nu har jag grymt bra hö så nu kör vi!
Min vackra, dunderbästavän.

Liljekonvalj

Fick reda på igår natt att Lily of the Valley, som Lilys heter, betyder Liljekonvalj vilket gjorde det väldigt mycket finare. Det passade henne så bra på något sätt... ja jag är inte helt bra på engelska.
Miccis håller på att leta stallplats och kanske har ett på g där Trollet stod förut! Skulle vara sjukt bra då stadsbussen går dit! Jaja, nu ska vi sova och imorn ska jag kvällsfodra och sådär så det blir häst imorn!
Hon blir så bra på bild, den där Lily!

Min utrustning del 1

Tänkte visa upp all utrustning jag har till Lily. Miccis har ju oändligt med grejer men det jag har till just Lilys.
Idag tar vi schabrak!
Vi börjar väl med Showmaster schabraken.
Jag har till och börja med ett brunt dressyrschabrak från Showmaster som jag köpte i måndags så det är inte använt. Det är i alla fall strl full. Kostade 50 kr i rean.
Sen har jag ett grönbeige aktigt Showmaster som hag även köpte i måndags. Det är ett full allround. Är ur nöjd med schabraket! Kostade 50 kr i rean.
Jag har även ett grått från Showmaster som är lite äldre. Skitsnyggt och stilrent men ändå enkelt. Passar perfekt att rida dressyr i även om det är ett full allround.
Sen har jag även ett Gold medal schabrak som är brunt som jag köpt nyligen för 120 kr drygt i rean innan det blev super rea och börjat kosta 50. Hur snyggt som helst. Ett full allround men använder det till hopp.
Har ett rött schabrak från Citygross som är omärkt.
Ett full dressyr som är ursnyggt, fick av min bror i julklapp. Hur nöjd som helst!
Sist men inte minst har jag beställt ett Dressyrmupparna schabrak för över en månad sen som inte kommit ännu. Dom har ändrat lev datumet till februari.. suck.

Lily 18/1 -12

Idag red jag dressyr på banan. Lily tappade ju en sko i helgen men Miccis slog på en ny dock utan brodd då vi inte har någon likadan brodd och hovis ska komma snart. Så tog det lugnt och planerade att inte galoppera. Vilket var tur då hon halkade jätte mkt på alla med brodd. Hade i alla fall mitt nya Gold medal träns som har rosa fodring. Det var svinbilligt och ponnystorlek så köpte det endast pga priset. Efter egna hål så passade det precis. Fin var hon i det. Hade även mitt nya Showmaster schbrak med liknande benlindor och ett Steel Joint skritttäcke som var ponnyns men passa Lilys! Hon var så snygg i allt. Hade även ett eggbett som jag inte brukar. 

Red mycket på böjda spår och lite flytta. Hon gick som en klocka och i jätte stadig form. Det kändes knappt som Lily. Hon var mjuk och lugn och följsam och inte alls lika rädd om munnen och hård utan super fin och underbar. Helt klart inget med gummibett. Trodde hon var så i början för att hon var omusklad och bitchig, för bitchig det är hon. Dock var det inte så i ridningen utan endast att hon inte trivdes med bettet. 
Ska jobba vidare med samma sak på fredag. Dock i mörker så det blir också bara skritt och trav. Men det kan behövas för att börja lite på grunden så att säga.
Visst är hon söt och fin? Om inte annat var hon duktig idag!!

GRATTIS

Rolf-Göran Bengtsson till Jerringpriset!

Ida och Kazoo 14/1

Var ut och fotade Ida och Kazoo i lördags. Det var helkasst väder att fota i så bilderna blev lite sådär men Kazoo var fin så det blev bra ändå!
Mer bilder går att fås, om så önskas!
Jag tycker då inte det syns att det är en travhäst?

Kom igen roffe!!

Kom igen nu då! Priset till rätt person nu!

Mer tv sen sova

Nu ska jag sätta på lite ponnyakuten sen ska jag sova med älskling som redan däckat!!


Ida provrider Zelda

Ida får nu en egen kategori haha, jag gör så mycket inlägg om henne så! Plus att hon är min bästa vän. Idag provred hon en superfin häst som heter Zelda. En grövre newforest korsning. Såg jätte trevlig ut och var verkligen Idas typ av häst. Ida red henne jättebra.
Lite bilder blev det!

Mys Lily

Idag åkte jag rätt sent till stallet och fick skjuts av mamma. Tanken var att fixa stallet och sedan rida ett ordentligt pass på Lilys. Fixade stallet och det gick fort för att sedan ta in hästarna och inse att Lilys hade tappat en baksko. Bara att strunta i ridningen. Tog och borstade henne ett bra tag och hon njöt som bara den. Hon stod och sov så att huvudet nästan var i marken. Mystjej. Fick sedan cykla in till björklinge vilket är i alla fall nån mil då bussarna inte gick på jättelänge. Men men nu är jag hemma!

Min dag i stallet

Idag har varit en.. rolig dag faktiskt. 
Började med att, efter att ha däckat i soffan igår, vaknade försent och missade en lektion. I utbyte hade jag en jätte mysig morgon med min älskling. Åkte och sov på historian när det var en Vasa film. För att sen ha engelska där jag och Ida satt och pratade häst, behöver jag säga att det är det vi alltid gör?
Efter det var det webbdesign som är as kul men som vi alltid lyckas sabba genom att sitta och kolla gamla bilder eller bloggar eller något annat helt onödigt. Men men vi ligger långt före alla andra i gruppen fast vi gör så så det gör inte så mycket utan det är rätt mysigt och kul! Åkte sedan med Jocke hem och hämtade ridstövlarna som jag hade glömt haha. Efter det var det bara ut i snön mot stallet!

Lily skulle rakas och bli naken och snygg. Så in med hästarna och börja. Lily tyckte inte att det var det roligaste i världen och verkade lite rädd men gick med på det i alla fall. Så hon stod väl och spände sig lite men var så duktig. Klippte allt utan benen och hade lite fintrim kvar..och benen då när hon klev på något och fick panik. Hon kastade sig bakåt vilket gjorde att Willow dog av skräck då han också stod i gången då Jocke hade borstat och så. Han flyger runt och sparkar och hoppar och sparkar ned en pelare mitt i stallet.. Lily blir mer rädd och sliter sönder grimman. Alla mår bra och är i bra skick men dom blev lite rädda! Vi tog en paus i klippandet och fortsätter imorn! Imorn ska jag och Miccis ta benen och det sista fintrimmet, jag ska nog rycka manen också, då hon är så rädd om sina ben så vi ska vara två. Istället för att klippa mer fick dom stå och lugna ned sig medan jag fixade stallet med älskling och sedan red lite på banan med finaste Lilys. 
Hon var bäst idag. Hittade inte hennes bruna träns eller bett så tog det jag hade på Willow igår och det satt perfekt om vi räknar bort nosgrimman men det går att fixa. Det var ett eggbett på och gud så bra det gick. Hon som annars brukar vara dryg halva ridpasset och gå och slå med huvudet och så gick som en klocka i skritten och traven. Galopperade inte då det var kolsvart och halt. Hade nya outfiten på henne och hon var fruktansvärt fin i den! Så imorn ska jag rida lite mer ordentligt på eggbettet så tar jag hacket på söndag!

Sadelvänjning

Vi håller på att vänja Willow vid sadel och träns. Det går galant och han gör ingen big deal av det. Han traskar på och tycker att livet leker. Tog på honom Lilys sadel och träns och gick ut med longeringslinan och gick på ridbanan. Han tyckte det var kul så vi testade lite longering vilket var svårt men han var duktig! Snart är det väl bara att sitta upp på honom!
Dock var han lite av en mardröm i stallet. Är han ensam så funkar inget och han bara flamsa runt överallt och var på mig och gick nästintill på och över mig med mera. Så fort Lily kommer in så blir han lugn som en filbunke.. konstig liten kille!

Brorridning

Min lillebror var med och red idag, han tog eget initiativ och frågade om han kunde hänga med idag. Självklart fick han det, man tackar inte nej till lite sällskap och foton. Han fick i alla fall rida också, såklart. Lily är ju Lily så hon ville inte trava haha. Jag fick alltså springa med när han skulle trava med henne. Annars fick han rida runt lite själv och testa. Han var jätte duktig och tyckte det var roligt! Fick lite kort när han red henne också!

Hackamore

Jag har aldrig ridit på hackamore förrut om jag ska vara helt ärlig. Ingenting jag minns om annat. Lilys är väldigt skygg om sitt huvud och tar man henne i munnen när man rider så blir hon lite panikslagen. Vilket är tråkigt. Rider ju inte med bettet utan med sitsen men man vill ju kunna ta i henne utan att hon blir rädd. Att tränsa kan också ta ett tag då jag förståt att det inte är roligt. Bestämde mig alltså för att testa hackamore och börja variera bett mer och mer. Hon har gått bra annars på tredelat gummibett, trodde jag innan annat kommit. 
Satte på hacket och körde igång vilket Lilys inte gillade och jag ångrade mig och funderade på att byta tillbaka men sen blev jag lite arg på mig själv och gav hacket en chans i alla fall. Trava var svårt och vi trippade på stället då hon inte riktigt förstod vad hon skulle göra. Tog en galopp, hon brukar vara omöjlig att få kontakt med eller hålla lugn i galoppen, det gick som en dans. Otroligt fin och stadig i galoppen, så nöjd. Efter det gick traven och skritten super bra också! Dock gick hon bakom lod så in i... men är nöjd med att hon tänkte rätt. Jag vet att hon kan gå i en korrektform och då får hon rätt för att hon tänkte rätt! Är så nöjd med fina tjejen! Rider på lite långa tyglar och ibland lite glappigt men endast för att hon inte ska bli rädd och känna sig trygg och att det ska bli mjukt. När hon rycker till ibland vill jag inte att det ska rycka till i ansiktet på henne!


Alldeles för mycket rea..

Idag har Ida och jag gått runt och gjort massa dumt. 
Vi hade en lång håla så vi gick till hööks, som dumt nog ligger ca 10-15 min från skolan, och skulle bara kolla på rean. Det gick lite längre än så och det var massor av billiga saker. Det slutade med att jag köpte ett schbrak med matchande luva till Lilys. Även hästgodis då hon nästan aldrig får. Att Willow behöver det behöver jag nog inte ens skriva haha. När vi sedan gick tillbaka efter skolan och sedan till subway blev det mer pengar och vi gick vidare till citygross och där köpte jag nya sporrremmar! Suck men nu känns det bra. Fick även med ett par skor hem..
Bild på lite av grejerna jag köpte.
Schbraket är skitsnyggt. Är så himla nöjd och imorn efter att jag har rakat Lilys så får ni se det in action. 
Eller ja, nästan i alla fall! Har ju ingen som kan fota när jag rider men kan ju ta kort på det när Lilys har det på sig!
Jag ska börja verkligen lägga ner ordentligt med tid på Lily. Känns sjukt dåligt att Duell har åkt och jag tyckte verkligen så himla mycket om den hästen. Det känns dock samtidigt bra att ha "bara" två hästar att fixa och en häst att rida. Inget dåligt samvete och mer tid! Ska lägga upp en liten träningsplan att träna efter och köra ordentlig träning! Är riktigt taggad nu!

....

Fick veta precis innan jag skulle åka till stallet att Duell har flyttat. Bara Lily och Willow kvar. Har inte åkt ännu..kändes inte riktigt lika roligt och jag tappade all lust.

I miss you


Vintur

Ja idag var det vintur på schemat, vi blev upphämtade av en buss. Världens trevligaste "tour guide" hon var så pratglad och rolig. Vi åkte till en vingård och provade vin, testade vin där och insåg hur mycket jag inte gillar vin. Var där en stund och man kunde även köpa vin. Åkte sedan vidare med lite fler folk som skulle med och åkte till nästa. Drack ingenting mer efter första, eller smakade något av dom andra för dom tyckte det men det är så inte gott så jag vill inte ha! Åt lunch på nästa ställe, det var massa frukt och bröd med mera. Super gott. Fick en pepsi att dricka vilket uppskattades rätt så mycket, cola är ju mycket godare men det blev bra. Efter det en till vingård för att fortsätta till...choklad! Fytusan så gott det var och tryfflar. Jag levde livet. Dock kunde vi inte stanna där så länge men. Vi avslutade med en tripp till en ölgård(?). Drack ingen öl heller. Något som är äckligt är öl, vin och kaffe hahah. Jag agerade fotograf istället för vin och öltestare vilket passade mig bättre.
Dock dog min kamera så lånade Rebaccas kamera som är en Canon 500d med ett 30mm sigma.
Foto: Rebacca Höök
Även om jag absolut inte gillar vin eller öl så var det en trevlig resa. Om inte annat var det mycket fina ställen vi var på vilket jag gillar. Älskar fina gårdar och hus. Vi hade ju även chokladen.. haha!

Lite utvalda bilder från dagen(fler kommer när jag är i Sverige):


Utomhusbio och annat skit

Det var Rio på utomhusbion idag, gud så rolig den var! Vad farligt söta alla fåglar var..! 
Skrattade en aningens mycket och hade kul, dock frös jag lite för mycket. Vi gick i alla fall och käkade sen på en, vad jag tycker, dålig resturang. Eller maten var väl god men servicen var ju inte på topp. Inte bara det att en av oss fick sin mat en halvtimme(eller mer) efter oss andra och då fel.. utan att man knappt hann äta klart så ryckte dom tallrickarna från oss samt glasen. Det var allmänt dålig service.. 

Imorn ska vi på en vinresa eller vad man ska kalla det. Har ingen som helst aning om varför jag ska med då jag tycker vin är fruktansvärt äckligt och dricker det minst av allt på dagen. Så ska väl.. fota lite på vingårdarna och typ vara allmänt social. Kunde det inte varit Coca cola gårdar? Livet hade varit levt då! 

Snart ska vi hem till Sverige också, ska bli awesome samtidigt som det kommer vara skittråkigt. Skulle inte tveka en sekund på att stanna meen jag saknar min familj och framförallt mina djur något så dödligt mycket.. Och hästarna, usch vad jag saknar att verkligen rida. Skolan lite.. inte skolan men Ida och sådär. Och att få komma någon vart så man blir klar någotn gång. 

Nu ska jag väl sova med den där söta bredvid. Imorn ska han dyka sista gången, håller tummarna för att allt blir bra och att han har kul. Eller ja det sista tvekar jag inte en sekund på hahha! 
Nej Natti!

Fremantle

Idag har vi båtat till Fremantle och ätit mat och kollat lite. 
En ganska lugn dag med inte så mycket som hänt och en del att kolla på. Det passar mycket bra!
Vi åt på något ölställe och det var så mycket ljud så man knappt kunde prata med varandra och så men det var god mat i alla fall. Nu ska vi på utomhus bio och mysa lite. Förhoppningsvis kommer dykarna dit också efter att ha varit fast i rockingham då bilen inte starta! Nu är dom på vägen i alla fall!

Me and myself

Ligger nu uppe och vill inte riktigt sova fast en det var flera timmar sedan restrerande gick och lade sig.
Nu är klockan 02.00 precis här i Australien och där hemma är väl klockan inte mer än 19.00? Fuskigt. 
Känner just nu för.. ingenting helt ärligt och har svårt att få kontakt med mig själv! Sådana här gånger jag kan sitta och stirra in i väggen i timmar för att känns menlöst. Nej lite sömn för att överleva dagen kanske?

Me and my kangaroo

Chillar med livet liksom..

Australiens hästvärld

Jag har alltså fått uppleva Australiens hästvärld litegranna. 
Detta var ett stort önskemål från min sida när min pojkvän berättade att det gick att rida trail rides.
Tanken var först att rida en sorts safari till häst och kolla på kängurus men det övergicks i att "bara" rida ut i naturen och checka läget. Vi sökte runt lite och hittade sedan ett bra ställe.
Tanken med inlägget var inte att skriva hur det var, det skriver jag mer om sen när jag fattat photoshop mer. Har nämligen fått stora dissen av min dator som har totaldött och inte går att starta. Har nu älsklingens dator och nynedladdat photoshop vilket inte gillas. Hade ju allt så bra på min.
I alla fall, det är stor skillnad på häst och häst. Detta märks. Jag ska inte säga allt för mycket men jag ska säga vad jag tycker utifrån mina upplevelser och intryck. 
När vi kom dit så var mitt första intryck att det var lite wanna-be, lite wanna-be elit men att dom inte riktigt nådde fram. I Sverige är det prio ett (för dom flesta) att ha snygga outfits och att ha den senaste utrustningen. Allt ska se snyggt ut och sadlar och allt ska sitta perfekt på hästen och ska gärna vara nytt! Även upplever jag detta på ridskolorna i Sverige. Jag upplevde detta, som vi var på här, som en ridskola/trail ride ställe. Dock var det inte som i Sverige med utrustning och detta. Bara själva ryttardelen, i Sverige om man kollar ev hästbloggar för ett ex så är det man pratar om: utrustningen. Både häst och ryttare. Det ska vara senaste ridstövlarna och märkes hjälm + allt. Här verkade dom köra på lite halvdant och gärna skor endast. Det var så annorlunda att se, inget fel med det men så annorlunda. Rider jag i skor har jag en känsla av att slängrida, tror detta har att göra med att man inte får samma stöd i skänkel med mera. Hjälmarna var inte heller något att skryta om heller. Säger aldrig att detta är negativt, bara annorlunda.


Taskig vinkel..

Sedan till hästarna, detta tycker jag är lite negativt dock. Sadlarna måste ha haft en oändligt med år på nacken och var långt ifrån i bästa skick. Jag första att det inte är ett elitstall med värsta grejerna men jag tycker att, speciellt när det är så många olika som rider, att man ska ha utrustning som är snäll mot hästen som hästen inte tar skada av. Man såg att sadlarna inte låg som dom skulle. Hårda slitna schabrak hade hästarna och min hade dubbla. Dom hade ärr på kropparna även vilket säger lite om vad dom varit med om. Bett som satt taskigt i munnen och träns som inte passade. Ryggarna var nedsuttna och muskler var det sista dom hade. Tror hästarna varit med om en del. Samtidigt verkade dom inte allt för negativa! Jag säger inte att jag inte tyckte det var spännande och faktiskt kul att åka dit och rida. Det är bara så stor skillnad från hur hästhållningen ser ut i Sverige. Jag förstår mycket väl att andra länder inte har det tänket vi har och inte ser hästarna som våra absolut bästa vänner som man ger sitt liv för utan mer om arbets..objekt? 
Hade dock en helt otrolig upplevelse och hade helt grymt kul!
Ridmässigt rider dom annorlunda här också. Jag red på som jag brukar göra. Jämt stöd i handen och red med sitsen. Inte direkt för att försöka jobba hästen, inte något hårt dressyrpass direkt. Det är dock så jag är van att rida och alltid rider. Hästen jag red var lätt att få med sig och jobbade gärna i form även om jag inte direkt bad om det. När jag rider ut brukar jag inte tänka på formen eller så och gjorde det inte nu heller utan mest testade så alla hjälper satt och så jag hade kontroll över henne. Min första tanke var att, om det nu är så lätt att jobba denna häst i rätt form så varför gör ingen det.. varför måste hon gå och vara så fruktansvärt omusklad och lida av det? Började då fundera på hur dom rider här, rider dom bara fram och fort och över hinder eller tänker dom på att rida hästen rätt och få en mjuk och balanserad ritt? Hästarna var super pigga och glada vilket är ett plus men steg var det sista dom hade. Det var en upplevelse i sig och det var himla kul! Är så glad att jag gjorde det och speciellt med min älskade pojkvän! Hela "resan" får ni i ett senare inlägg.