kaos



Just nu känns allt bara kaos! Det är så mycket saker överallt och det tar så mycket tid plus att hamstrarna krånglar lite nu, jag tappar orken och lusten när det är så så orkar inte plugga eller engagera mig i något! blä! återkommer när allt är iordning!

Legos ♥

 
En hösthund! 

Mina hamstrar del 2

 
Bedford 
Född: 2011-06-23
Färg: Sobel lh 
 
Älskade, älskade Forden. Denna hamster var den första hamstern jag köpte till avel. Och aldrig kunde jag tro att man skulle få så mycket lycka och så mycket kärlek från en hamster. Han är så snäll så det är löjligt. Man kan ta upp honom i handen och så sitter han där som en avslappnad boll. Jag älskar honom så det är helt otroligt. 

Fåglar när vi umgås

 
Så mycket bilder, så lite tid! 
För någon dag sedan släppte vi ut fåglarna, som vanligt nuförtiden, Zebrafinkarna var väldigt roliga att fota på så det blev väldigt mycket bilder på dom små! Dom blir bara socialare och socialare för var dag som går. Nu äter dom ur handen och sitter i handen, finns bilder på det som ska upp.. men som sagt så mycket bilder... 

Färgat håret



Igår kände jag att det var dags, har inte färgat håret sen dagen efter julafton..eller om det till och med var på julafton! Svart såklart! Asnöjd såklart!

Frukost

Här sitter jag och äter frukost bestående av yoghurt och crunshis! Samtidigt pluggar jag lite, just nu är det faktiskt teori så jag kan få det sär körkortet. Är så trött på att behöva cykla till jobbet..
Ibland funderar man nästan på att köpa ett körkort lite olagligt sådär bara för att.




Mina hamstrar del 1

 
 
Cotton sox
 
Född: 2012-08-10
Färg: Svart skp lh 
 
Det här är ett av mina nyaste tillskott. Hon heter Cotton sox och kommer från en tjej i stockholm. 
Hon var ett glasklart val i kullen då jag helt enkelt gillade henne bäst, hennes syster var bättre tecknad men jag tyckte helt enkelt mer om hennes teckning. 
 
Hon är lite nervös och lite rädd ibland men när man får upp henne är hon riktigt go men lite springig. Hon blir gosigare och gosigare för var dag som går och jag bara längtar tills jag får ungar efter denna fantastiska tjej! 

Zebrafinkar

 
Igår när jag jobbade såg fåglarna ut på detta vis, älskling har fotat. 
Dom har bildat par allihopa så vi har tre par med zebrafinkar där hemma.. så söta! 
Plus att dom fick bada, sötisarna! 

Nyflytt, nystart?

 
Hejsvejs! 
 
Jag tänkte göra en liten nystart, eller ja börja blogga igen. 
 
Vad har hänt under tiden jag har varit long gon? 
Jag och min älskade pojkvän har flyttat till en nybyggd lägenhet i Sunnersta. Det är otroligt fint och precis lagom stort. Alla hamstrar är med, vilket är skönt att slippa pendla fram och tillbaka mellan mamma och pappa och där jag är. Dock ska jag hålla ett lågt antal hamstrar då jag inte vill ha hamstrar över hela lägenheten utan platsen dom står på nu är perfekt, ska visa senare och förklara mer. 
Fåglarna är också med, dom är riktigt trevliga att ha här hemma. Plus att dom verkar trivas bra med det, det gör alla djuren. 
 
Jag rider fortarande Willow som står på Säva. Vi kör på och han är så otroligt duktig. Jag har även börjat rida lektioner på Säva för att få lite ridning på utbildad häst och "komma" ihåg hur man gör.. haha för det var trotsallt ett bra tag sen som jag red lektion sist. Det är roligt och jag trivs bra, har hittills ridit Zvante och Quattro. 
 
Jag jobbar på på John Bauer gymnasiet och Fäboden medan jag plugger, och det har jag gjort ikväll! Imorn är det Willow på förmiddagen och Fäboden på eftermiddagen. 
Ja, mer har det inte hänt, eller jo jag har varit på Chowchow träff med mamma och Lego! Har massa bilder som jag ska lägga upp någon dag. Hur kul som helst! 
 
Nä nu kör vi. 

Anna och Valter

 
 
Här är Anna och Valter som jag fotade i samma veva som Miccis och Blixtra. 
Så rolig hund att fota, det känns som om, på bilderna, att han precis vet hur han ska sitta! 
Jätte nöjd med bilderna, mer bilder på dom båda kommer! 

Vila i frid

 
Världens finaste Mountain meadow har somnat in i helgen. 
Älskade hjärtat var ett och ett halvt år och det räckte för honom helt enkelt. 
Vila i frid älskade killen, matte saknar dig så det gör ont här nere på jorden. 
Tänker på dig varje dag där uppe.. Älskar dig min fina! 

Travhäst idag

 
Idag var han as duktig på att trava och igår var han bara duktig på att galoppera. Jag tror han velar lite om vad han faktiskt vill göra här i livet.. haha nä då! Men han kändes mycket mer framåt i traven och inte lite vinglig och så som igår. Red med inspänningen för nu var det ett tag sedan. Vänstergaloppen satt som bara den, både i fattningarna och på böjt spår och rakt och överallt men vänster ville sig inte alls idag. Så det tragglade vi tills vi kunde. Två fina korta vänstergalopper sen fick han vara klar för dagen. Red på åttor i traven också och mycket volter. Så duktig. 
 
Sen var han trött och svettig så då fick han en ordentlig ompyssling i stallgången! 

Blixtra

 
Lite utvalda bilder på fina Blixtra från fotograferingen i fredags! 
Hon är verkligen en riktigt fin hund och rolig att fota på! 
Sista bilden är en av mina favvosar, dom är så himla fina dom dära!
 
Imorn kommer bilder på Valter, Valter och Anna, Blixtra och Valter som jag tog vid samma tillfälle! 
Nu vill min dator sova och jag vill sova för 2 timmar sen! Godnattttt

Willow idag

 
Dessa bilder har jag hittills gjort klart av dagens fotografering, så massa mer bilder kommer när min dator pallar mer. Den laggar sönder nu i alla program så den säger att den vill gå och sova så då tänkte jag inte redigera mera bilder så den blir glad och fortsätter älska mig. 
 
Idag har jag och Miccis alltså klappat på Willow och gjort honom fin och tagit kort på honom! Snygghesten. Sen har jag ridit på honom också, han var fullblod och ville bara galoppera. Inte pigg utan gjorde klockrena fattningar från halt i superfin form när jag bad honom att skritta. Samma när jag bad honom trava och så studsade vi fram i traven för att han bara ville galoppera! Tillslut kunde vi trava lite ordentligt men vi fick superfina galopper också! 
Red med nosgrimman han har på bilderna och han bara tog bettet hela tiden och gjorde som han ville, typ gå med huvudet i marken när man galopperar, knäpp häst! Och när han bråkar med mig så tappar han fokus och snubbar men det gick bra ändå! Han var så duktig så! Sen var han trött och svettig! 
 
Har varit med Miccis och Martin och ätit hos Anna, väldigt roligt! Får tacka för maten och allt, jag hade superkul!! 

Hemma igen



Hemma efter en helg med massa chowchowar! Haft riktigt roligt och trevligt! Har spårat med Lego och han var riktigt, riktigt duktig!! Nu är det måndag och jag är påväg till stallet! Har massa bilder att lägga upp men det får bli ikväll!

4 dagar kvar....

Just nu

 
Samtidigt som jag bakar bullar så redigerar jag bilder från denna dagens fotografering. 
Multitaskar heter det va? 

Klädesbyte


 
 
Det är något som sällan händer hos mig, att jag byter kläder när jag väl satt på mig kläder. 
När det väl händer då kan jag hålla på i evigheter och aldrig bestämma mig, idag gick det dock fortare. 
Har lite svårt för lösa kläder, vill gärna ha kläder som sitter tajt! 

The look of today - Osminkat till sminkat

 
Jag gillar den sminkade versionen bättre! Det som jag tycker är så kul är att man gör så "lite" och ändå så blir det så mycket bättre. Även om jag är väldigt nöjd med hur jag ser ut utan smink också! 

Gårdagens inköp

 
Köpte ju som sagt nya grejer igår, skor och halsduk. 
 
Skorna är från skopunkten, kostade 349:- 
Halsduken är från New Yorker för 99:- 
 
 

Jag idag

 
Haha, det rimmade.. rubriken alltså. 
Det var så skönt att få helg att jag nästan ville lägga mig ner på marken och jubla. Det gjorde jag inte. 
Jag åkte hem, hoppade av vid Ica och köpte kanelbullar för idag är det faktiskt kanelbullensdag. När jag kom hem så kollade jag på djurakuten, åt mat och bulle och sen sov jag faktisk någon timme. Wonderful. 
När jag vaknade var det dags att röra på sig igen så tog tar i mitt utseende och kom ut från badrummet som en annan människa, väldigt skönt att ha orken att fixa till sig. 

Åkte ner på stan för att kolla lite på Åhléns men jag fastnade först på New Yorker för jag har jättelänge velat ha en såndär halsduk som är rund liksom. Vad dom nu heter, sen svart eller grå stickad ville jag ha. Men jag gick in dit pga jag skulle kolla om det fanns skor. Jag hittade inte skor, jag hittade en såndär halsduk fast inte stickad och så var den USAs flagga på. Bara så jag, den åkte med. 99:- 
 
Hamnade på skopunkten också då mina rosa tygskor numer är svarta och kalla. Jag hittade ett var lågklackade lite kängliknande skor som såg helt okej ut. Men på var dom inte snygga så hittade den dyrare varianten som var skitsnygga så dom köpte jag för 349;-
 
Sjönk kör med mamma och älsklings mamma! Kul var det denna gång också sen har jag faktiskt bara legat vid tvn med min pojkvän. Imorn är det, om vädret tillåter, foto på hundar som gäller! Jättekul! 

Helg!

Nu tar jag helg efter tre dagars helg efter en lång arbetsvecka! Eller ja, 3 dagar haha men det känns som om det är länge! Skönt i alla fall med lite helg!

Ridit Zvante





Ja, igår var det inte Willow alltså nej för jag red Zvante! På lektion. Jag fick rida en provlektion för att lite se om jag tyckte det kändes bra innan jag betalar och sådär! Zvante är alltså en ridskolehäst, d-ponny! Det var så länge sen jag red ponny påriktigt! I början kändes det jättedåligt och jag fattade typ inte hur man red honom men sen när vi började flytta hästarna så släppte det och det gick jättebra! Vi gjorde bakdelsvändningar, det har jag faktiskt aldrig gjort förut! Men jag ty ler det gick hyffsat! Och oj så kul jag hade!!! Världens mysigaste lilla häst!
Så såfort jag får eb plats någon stans så ska jag börja rida varje vecka på Säva! Så nöjd!!

Mot stallet

 
Ska precis byta om, ska nämligen till stallet nu på eftermiddagen för första gången på superlänge. Åker ju alltid på dagen annars. Idag ska jag nämligen inte rida Willow, idag blir det en annan häst på annat vis! Mer om det sen! Ska i alla fall hälsa på lilla W-hästen. 

Vill ha @Ginatricot

 
Jag är inte direkt den som tycker om att shoppa kläder, eller det är väl kul att handla kläder men får mest bara ångest över att jag spenderat onödiga pengar och så är jag ingen klädesfantast. Värre är det med ridkläder. 
Men vill ha saker finns det alltid. Hittade lite på Gina Tricot som jag inte skulle tacka nej till. 

Blixtra

 
Testade snabbfota lite på Miccis fina hund Blixtra! Typ sjukt fin och underbar hund! 
Ska fota Blixtra och Miccis kompis hund förhoppningsvis på fredag om vädret håller sig! Ska bli jätteroligt!

Stalldag

 
Efter att jag hade jobbat idag så drog jag mig mot Säva, där var dom inte klara med mockningen då dom bytte strö i boxarna så jag vattnade boxar och sen fodrade för att hjälpa lite! Klara typ halv 2 så käkade vi "lunch" jag åt bara en risifrutti så var dödshungrig när jag kom hem. Sen blev vi bjudna på tårta, super gott! 
 
Red Willow i ridhuset medan Marie red en ponny som namnet inte riktigt vill komma till mig! W kändes i alla fall lite lugn på något sätt och var riktigt duktig i båda galopperna och i traven och skritten. Just nu känner jag att mesta är väl att jag måste typ sitta ordentligt och titta uppåt så går det mycket bättre! Sen är det massa annat också såklart! 
 
Nu sitter jag och har pluggat massa matte och känner mig awesome. Ska snart plocka in lite i diskmaskinen och typ mata djur och typ sova! 

Myskväll



Med mig, te, gröt, ljus, älskade datorn & matteböckerna! Känns bra!

Mot stallet

Nu är jag färdigjobbad för idag! Jag känner att jag för mig själv har byggt upp att det är jobbigare än det är! Kändes rätt lugnt idag och det är himla kul att ha någon att prata med!

Nu är jag påväg till Säva och ska hjälpa till lite då dom inte verkar vara klara med mockningen sen ska jag ut och rida lite willow häst!




God morgon!

Morgonen har börjat bättre än planerat! Kunde knappt somna igår för jag blir så torr i halsen så jag får sjuka huvudvärkar! Blä! Så trodde att jag skulle vara helt förstörd idag men känns helt okej och fick åka buss med min älskling! Idag ska jag jobba sen åka mig Willow! Efter det är det hem och plugga plus ev baka bullar!




Nattis

 
Ligger i sängen med min prince charming och ska sova, imorn är det helvettet som väntar haha nej nu tar jag i. Men måste upp tidigt och jobba men sen är det fritt fram för livet. Ska i och för sig ha fullt schema imorn men sak samma! Nattis! 

Ovisade hampisar

 
 
Där var massa hamsterbilder som jag glömt lägga upp, eller ja inte haft tid att lägga upp. 
Alla är mina utom fyra, dom fyra är Maximiliam som ska till värmland när transport finns, och så är det My, Pirat & Gingernut som ska till Ulrika. 
 
Tänkte att jag skulle skriva upp alla mina hamstrar, för skojs skull. 
 
Hanar
Algot - Bö sobel lh 
Bedford - Sobel lh 
Cocopopz Cirrus - Albino lh
Melvin - B/y satin lh
Mountain meadow - Bö silvergrå ds oddeye satin lh - Pensionär
 
Honor
Chickasaw - Rost bandad lh - Pensionär
Cotton sox - Svart skp lh 
Nyala - Bö sobel lh
Minnie - Nf ds skp lh 
Prinsessan - Silversvart lh 
Troja - Silversvart ds skp rex lh
 
Där var alla mina sötisar, det är två stycken som jag pensionerat så att säga. Inga fler ungar för dom, ev för mountain men han är så trött och seg nu för tiden så troligen inte men skulle vara kul att ha en unge efter goskillen efter att han har vandrat vidare. Har funderingar på att om det blir någon mer så ska det vara med Nyala. Prinsessan ska jag pensionera efter att denna kull har flyttat! Ev att hon får flytta hemifrån till någon som kan bry sig om bara henne! 

Troja har en kull kvar, Chicka har fått alla sina och dom andra tre tjejerna har inte fått några ännu! Ska bli spännande att se vad dom lämnar och vilka som ska få träffa vilka. En liten till hona som är rex vill jag ha in att para med Melvin och en hane att para Minnie med! Vi får se hur allt blir! Astaggad på framtiden med dom! 

Jobb imorn

 
 
Idag har jag varit inte bra, men imorn ska jag jobba så är det bara. Pengarna måste ju komma in till hyran vare sig man vill eller inte. Jag skulle vilja jobba med att sitta i kassan så skulle någon se detta kan dom ju skaffa mig ett jobb på typ Ica. 
 
Jag ska även ut till lillhästen är det väl tänkt och så ska jag plugga på kvällen tjoho! I helgen ska jag och mamam och Lego på hundträff i Ludvika hos Anna-lena! Ska bli superkul och kameran ska med. Eller ja det är en Chowchowträff! Vi ska sova på ett hotell över natten och sen åka hem nästa dag! 
Veckan därpå, ja då ska jag tydligen flytta hemifrån på fredagen! Spännande! 
 

The flowers

 
När mamma och jag var på Bauhaus igår så kom vi ut med massa blommor också, fast än vi bara skulle ha flyttlådor. Köpte även någon slags växtnäring till Ture. Ture är våran, eller i alla fall min, lilla bebis! Vettefan vad det är för sort på den men jag gillar den! Och den lever, blommor som jag har brukar inte leva så mycket men han mår toppen! 

I alla fall så fick jag med mig två små rosor av något slag, jag råkade kapa två blommor när jag planerade om dom haha men det är inte så noga! Räddade även en stackars kaktus hemifrån mitt rum där den höll på att dö en plågsam död. 
 

Like the drops in your fur


Vovvepromenad

 
En blöt hundpromenad med Lego och Ella! Kameran hängde såklart med nu när man har ett awesome objektiv att leka med! Båda hundarna är söta som få! Tur att man får umgås så mycket och nära med dom!