Trevlig dag

 
 
Har minst sagt haft en trevlig dag. Vi gick upp tidigt och gjorde inte så mycket förutom morgonpromenad. Fåglarna fick lite sälskap och soffan också. Kaninerna fick vara inne då hagarna krånglat lite. Åkte och jobba och det var så mycket folk att jag inte riktigt kunde tänka. Det är måndag med andra ord. 
Sålde två dvärghamstrar bland annat. Efter det drog vi till Enköping och Älsklings mamma som fyller år idag! Grattis!! Lite smörgåstårta och tårta på det så blev det promenad med hundarna och så satte jag mig sen med ansökningarna till folkhögskolorna. Nu ska vi kolla på Arkiv X och sen sova! Nattis! 

Innan jobbet

 
Målar naglarna och har storbråk med skrivaren innan vi ska åka och jobba! Nu ska vi snart åka så ska packa ihop lite! Har fått skavsår av mina nya skor också.. life is great!!

Bästa fåglarna

 
Här är dom fina fåglarna som vi har. Överst är Tut som är en 2 årig Zebrafinkskille som tidigare bot hos en 90åring som dog och därefter kom han till Fäboden och sedan till oss. På nästa bild är bästa polaren Knut som också är en Zebrafinkskille men han är bara ett halvår och kommer från Fäboden. Världens tuffaste killar och sötare fåglar är nog svårt att hitta!! Zebrafinkar har nog vunnit oss ganska bra! Vi letar nu honor till Tut och Knut!
 
På sista bilden har vi Visse och Pickan som är undulaterna som jag köpte till min pojkvän i födelsedagspresent. Dom är runt 3 månader gamla och kommer från en uppfödare i Knivsta. Dom är superfina och lite envisa men det får man helt enkelt vara! 
 

Dagens fotografering

 
 
Liten smygtitt på vad dagens fotografering handlade om. Eleonor med sin fina häst Lady som är en Tinker. Riktigt kul att fota dom två då dom gör sig fina tillsammans och vågar bjuda lite på sig med uppklädsel och så vilket inte många andra jag fotat gör..tyvärr! Så jättekul! 
 
Fick en förfrågan om mer hamsterbilder på bloggen.. och ja!! Självklart. Har haft lite dåligt tålamod och fantasi så har blivit lite lite hamsterbilder men det ska bättras på!! 
 

Söndag

 
Idag har jag gått upp tidigt igen och gått ut på promenad innan jobbet med hundarna, även om Ella inte riktigt tycker det är lika kul som jag och Lego tycker! Åkte och jobbade och myste med djuren för att nu snart åka och köpa nya skor då mina är hål till marken. Jag ska även efter det åka och fota Eleonor som jag fotat en gång förut och stått i samma stall som 2008. Hon har ett fint tinkersto! 
 
Nu ska jag åka! Tjing! 

Lång dag

 
Jag gick då upp klockan åtta imorse och gick ut en sväng med hundarna. Skapligt trött och sådär men ändå så skönt att gå upp tidigt. Efter det åkte vi och jobbade, så mysigt att jobba på samma ställe som sin pojkvän. Jag matade djuren idag och ja, det är ju inte på långa vägar lika roligt på att jobba i butiken men Nathalie vill sova och jag vill ha mer pengar plus att jag kan ta det lite lugnt och sådär när jag är trött så på så sätt är det rätt lugnt. 
 
Kom inte alls mycket kunder idag men vi hade kul ändå, speciellt jag, Nathalie och Zebrafinkarna. Haha dom låter ungefär "tututututut" när dom sjunger. Så jag sa bara "tutut" och hela djurrummet börjar tuta hahaha!! Så söta är dom, det är helt otroligt. Jag måste få det på film någon dag. 
 
Vi har efter det ätit lassagne och gjort rabarberpaj med ben i.. älskling gjorde krusbärssaft och sylt. Har smakat saften och det var så min typ av dricka mums!! 
Nu ska jag nog sova och upp och jobba imorn! 

Isbjörnsmat

 
 
Nu har isbjörnen Putte, min äldsta kanin, fått egen och ny mat. Han har varit lite dålig på sistonde. Eller ja riktigt dålig. Han har ätit Edel pellets hela sitt liv. Eller ja, Fäbodens blandning första året men det är Edel i den. Så hela livet har den funnits där. I våras fick jag hem någon slags kaninmat från Ultuna djursjukhus som jag testade gratis och dom älskade den men bytte tillbaka till Edel sen och alla mådde bra tills nu. Detta var i maj som dom åt den andra maten. Jag tänkte första att det var gräset då han är ute och äter gräs ca 5-8 timmar per dag men med tanke på att bara jag tog bort pelletsen och inte gräset så mådde han bra. 
 
En dag var har bara riktigt dålig i magen och pälsen börjar se fruktansvärd ut. Jag tvättade rent honom och tog bort pelletsen över natten, då dom får pellets på kvällen, och nästa morgon var han bra! Pigg och glad men inte så bra i pälsen men sånt tar ju lite tid. Så lät honom vara någon dag till och sen började jag sakta med pelletsen för jag vill att han ska äta kraftfoder då han är så tunn och tanig. Kan tilllägga att han är över 8 år. 
Efter minsta pellets så blev han dålig till nästa dag. Krävdes bara en eller två så var han dålig igen. Jätte konstig tänkte jag och slutade ge pellets och pratade efter några dagar med Gerd och vi kom fram till att jag skulle ta hem Care + provpåsar som jag hade och delade ut när jag representerade Fäboden på Ultuna. 
Hon hade hört från kunder som köpt det och liknande att det hade varit helt otroligt bra. Kaninerna hade blivit riktigt bra och mått så bra efter att ha ätit det. Värt att testa!! 
 
Tog hem 4 påsar som det är 1 dl i ungefär. Han fick ½ dl/dagen och ingenting!! Hur bra som helst var han. Senaste dagen har jag märkt att ögonen som runnit så i ett år snart har knappt runnit alls utan är mycket klarare och finare. Pälsen ser mycket trevligare ut och han börjar fälla bort den dåliga så att säga. Plus, det bästa, han är super fin i magen så att säga. Pigg som bara den och verkar må mycket bättre!! 
 
Kan bara annat än ge högsta betyg till detta fodret! Dock är det bara Putte som äter det då det är rätt dyrt och dom andra mår bra på Edel. Denna påsen kostar 160 kr och är ca 1,5 kg! Detta ska kollas upp men det är som sagt inte mycket foder. Det är dock helt klart värt pengarna till min älskade lilla isbjörn! Allt för att han ska må så bra som möjligt och leva så länge som möjligt! 
 
 

Vad tycks?

 
 
Har gjort en ny header nu, tryck f5 om den inte syns. Jag älskade verkligen den andra med hampisarna på men jag kände att jag ville ha något som var mer jag och mer somrig vilket jag tycker denna är! Dock älskar jag den med hamstrarna så mycket att den nog ska få hamna på hamsterhemsidan

Så vad tycks? Jag själv är sådär as nöjd med den! 

Just nu!

 
Jag bara älskar att baka kan jag ta och säga. Love it! Ännu mer älskar jag att baka med saker som är egenodlade och det har väl blivit lite av en grej för min pojkvän och mig. Idag blev det rabarbersmulpaj, krusbärssaft och krusbärssylt. Snart, förhoppningsvis mycket snart, blir det mer kantarell plockning! 
 
Hittar alltid dom bästa smulpajsrecepten på http://smulpaj.se 

För långt hår?

 
När jag började spara till långt hår, det var 2008. Då hade jag inte ens hår ner till axlarna. Jag hade uppklippt i bak så det bara var några cm och luggen var knappt till axlarna.. Jag har alltid älskat folk som har långt hår, varit riktigt avis. Jag började spara då och det tog ju så jävla lång tid. Jag var med på någon frisör grej och hon klippte av mig allt jag hade sparat..fyfan jag var så arg.. 
Jag började färga håret för att få det snyggare. Var både blond och brunett och svarthårig. Efter ett tag glömde jag väl lite bort min besatthet av att ha det långt och tänkte mest på det när jag verkigen skulle fixa håret. Jag hade hästarna som gjorde att jag inte tänkte så mycket på det. När jag började på GUC så hade jag lite längre än axlarna, alltså en cm eller så. Om ens det. Jag tyckte det var skitlångt!! 
Eftersom jag tyckte det var långt så tänkte jag inte mer på det..hhmm.. alls!? Jag hade ju långt hår. Efter ett år insåg jag att.. jälvar vad håret hade växt, det var ju helt sjukt. Efter det har det bara växt och växt. Jag tror det växer runt 5 cm månaden eller något för nu börjar jag fundera på om det är så pass långt att man vågar börja klippa upp det utan att det ser för kort ut! Jag har hår ner till höfterna snart liksom. Dock när man har i hårspray så är det inte så längre så funderar på att spara så att det är till höfterna när jag har hårspray i och sen klippa i det! Men? Kan det bli för långt? 
 
Ska försöka få en bättre bild på mitt hår, svart mot svart syns ju inte så bra. Eller ja det är inte svart längre! Det är det som är det fina med att färga svart. Jag vill ha en viss brun färg i håret som inte riktigt finns eller ja det blir inte riktigt den färgen när man färgar. Färgar man svart så är det svart någon/några veckor och sen blir det den där bruna fina färgen. Och jag älskar svart hårfärg också så det passar bra!!! Nej.. jag färgar aldrig hos frisör. Jag klipper mig inte hos frisör och det är något jag inte tänker göra heller! They suck!! 

Nytillskott

 
Här har vi lillsaken som "råkade" följa med mig hem i söndags. Han heter faktiskt Kalle och jag tänker inte döpa om honom. Trots att jag är rätt emot att döra djur till ex "stampe" "lilleskutt" och sådär. Kalle är ju typ Kalle kanin. Men han passar i det. Han blev upphittad i januari och inlämnad på Fäboden. Han blev uthyrd som sommarkanin i April till Juli och dom var super nöjda med honom. Efter det visste inte Gerd riktigt vad hon skulle göra med honom så han hängde med mig hem. Vi kom fram till att han skulle bli en asbra hoppkanin. Han har goet och kroppen så så blev det! Hoppade med honom idag och han hoppar allt! Superkanin! 

Willow på gräs

 
Red ut igår på en äng/åker som ligger ungefär vid stallet. Eftersom att han inte har några skor på tassarna så får han så ont av att gå på grusvägar och så. Nästa gång hovis kommer så ska han få skor. 
Skrittade och travare lite på lite runda spår och lite raka och han var med på noterna hela tiden. Vi såg en bambi och han kollade mot den en gång och sen brydde han sig inte mer. När vi sen travade så flög det upp en fågel rakt i ansiktet på honom och han rörde inte ett öra! 
 
Vi tog även två små galopper och han skötte sig galant. Lite trött men det var skitvarmt ute så det var väl inte så konstigt! Sen gick vi hem så han fick vila tassarna lite på gruset! Så nöjd med honom! 
Världens bästa mamma fotade lite fina bilder på oss. Vi matchade jätte fint men det syns inte för gräset är så högt. Jag hade grå tröja och röda ridbyxor och han hade grått schabrak och röda catago boots! 

Sladdar

Håller på att skriva ut grejer att skicka lite hit och dit. Min dator ser ju typ ut som en kontorsdator.. illa!

Vaken för sent

 
Känner mig sådär lagom utvilad! It's nice. 
 
Jag var vaken lite för länge igår och sov lite för länge idag men det kanske behövdes? Jag ska i alla fall jobba om en och en halv timme och det lär bli mycket höpackande och halmpackande och spånpackande för igår tog verkligen allt slut. Det var helt skadat mycket folk. Förhoppningsvis är det lite lugnare idag och det ska även ha kommit en leverans från om det var imazoo eller ferplast så det finns nog en del burar att bygga ihop och så. Ja, jag älskar pyssel. 
 
Efter det ska jag ut till Willow och se om han lever och så ska han och jag ta oss en sväng ut också. Mamma ska nog med förhoppningsvis. Är helt ärligt inte jätte taggad, tror jag håller på att tröttna lite på hästar och ridning. Eller så har jag helt enkelt bara en liten svacka. Jag är så sugen på en egen eller en foderhäst mer ellerm mindre för att jag vill bestämma själv och ha det på mitt sätt! Jag skulle så lätt vilja ha en russtravare eller en varmblodstravare. Kan ju bara säga att jag saknar Sita och Fay så mycket.. 
 
 

Jobb

 
Jag jobbar jämt, varje dag bokstavligen! I alla fall nu senaste veckorna. Jag kan bara säga en sak jag älskar det! Skulle kunna jobba dygnet runt om jag fick!! Love it! Jag har det bästa jobbet i hela världen, jag har dom bästa och absolut bästa arbetskompisarna i hela världen. Skulle inte byta ut en ända av dom. Gerd och Thomas, the bosses är verkligen fantastiska! Nu när jag även har min fina pojkvän som arbetskompis så är det ju ultimat. 
Det ända dåliga är att jag inte kan jobba mer haha!! 

En fartfylld dag

 
 
~ Visst är jag en söt flickvän? Det där om att det är mina egna mackor jag gjort till mig själv behöver vi inte prata om!! 
 
 
Ja minst sagt, började med att vakna i Enköping och mysa lite men sen packa ihop och åka till Uppsala för att jobba. Älskling drog med Thomas och började isolera fårhuset..tror jag? För vet ni? Jag hade så otroligt mycket så jag hann aldrig dit för att kolla. Det var så mycket folk, helt fruktansvärt. Det var 15 burar som blev lediga på pensionatet och jag sålde bland annat en underbar dvärgvädurshane som suttit där sedan förra året och jag förstår inte varför han inte blivit såld tidigare då han är helt underbar och fruktansvärt söt. En viltzobel. 
Kunden frågar "Varför har han inte blivit såld tidigare?" Om det liksom finns någon spec anledning. Jag kan bara svara "Ja du, det var en bra fråga" haha och verkligen. För jag fattar inte det. 
Han kunde dock inte få det bättre tror jag! Dom verkade toppen!! 
 
Efter det blev det att äta på Max och sen till Willys för att handla två baguetter till älskling som skulle ha dom på tåget..dock glömde han dom så jag får äta dom.. 
Vi kollade på Arkiv X, två avsnitt och sen skulle han åka... :(
Inte glad flickvän. Så nu är jag ensam! Men jag har ju mina miljoner av djur haha så ensam är jag ju faktiskt inte men jag kommer sakna honom och det kommer mina sambos också.. Japp sambos har jag. 15 stycken faktiskt, eller ja nu är det väl 17 och om man räknar med kaninerna så är det förtillfället 22 sambos. Japp så är det. Vi saknar honom allihopa! 

Småtjejerna här hemma

 
 
Dom allra minsta tjejerna som finns här hemma, den första heter Nyala och är en Bö sobel hona som jag nyss fått hem från bästaste Anna. Hon och Algot kommer det bli helt enkelt!
Sen är det Blitz från min senaste kull som är choklad satin, hennes ägare kommer om ca 2 veckor och hämtar henne! Fin tjej!! 
 
Nu ska jag och älskling kolla på Arkiv X och sova efter det tror jag! Imorn åker han till Narvik.. saknaden kommer vara stor.. Men han ska fjällvandra med sin vän och det vet jag att han har längtat så efter så det kommer nog bli awesome. Själv ska man jobba hela veckan utom fredag! Money..!! 

Lagom söndag

 
Idag har jag börjat dagen med att jobba, började 09.00 och var klar vid 11.45 plus att jag fick med mig en sak hem.. överraskning! Även lite bra för magen mat som jag fick från Gerd för Puttes mage då han helt plötsligt började bli sjukt dålig i magen såfort han äter minsta pellets. Den pelletsen har han ätit hela sitt liv.. hel skumt. 
 
Städade åt hampisarna..igen! Dom fick rent i förrgår men jag har köpt hem Alspån och ville byta direkt till det haha! Det blev sååå fräscht. Så hittils nöjd. Har ju det till fåglarna så det är ju inte direkt så nytt hemma men vill se hur hamstrarna går på det. Det luktar ju mindre och det kan vara behövligt, speciellt till lägenheten. 
 
Kaninerna fick rent, dock med vanligt spån och dom var ute ca 3-4 timmar var så det är bra! 
Imorn ska jag jobba 15-18 i butiken, även min fina pojkvän ska få följa med och jobba med Thomas! Super kul! 

Underbart jobb!

 
~ Idag har jag jobbat på mitt underbara jobb med underbara människor! 
 
Började 09.00 och då var det bara att köra på såg matade djur och sen stå i butiken med Gerd och Nathalie. Måste säga att jag är väldigt glad över att ha Nathalie som vän hon är bara för bra!! 
Efter det har jag varit på ikea och sen hemma och pysslat lite med hamstrarna! 
 
Ska sova och jobba imorn! Over and out!! 

Inackordering

 
Äntligen har det kommit en guldhamster på inackordering.. mums!! Det är en kille som heter Adidas och är svart lh! 
Ska ta kort på honom imorn, han är rätt rund och skulle kanske behöva lite motion men gud så go han är! 
 
Annars så mår dom små liven bra! Har en ny hona som heter Nyala som är bö sobel som jag ska ta kort på också! Eller ja.. alla ska få vara med på kort! 

Lilla Willow

 
~ Idag åkte vi ut och umgicks med Miccis, Willow och Sune. 
 
Det regnade så älskling lade sig i bilen medan vi red. Lillkillen var så öm i fötterna så vi red på en åker och där gick det toppen. Han känns mycket trevligare i tygeln då han inte alls tvärnitar när man tar lite utan tar lite stöd istället. Travade gjorde vi också ett varv och det var super jobbigt om man frågar W. Men han höll igång och var så duktig så! Blir bara bättre och bättre!! 
 
Jag har äntligen köpt nya ridbyxor också. Har sparat på mitt presentkort sedan i Februari i väntan på att dom ska få in röda ridbyxor så idag tänkte jag att jag köper ett par oavsett färgen då dels mina andra börjat gå sönder och för att jag tröttnat på att vänta.. och vet ni? Det fanns röda i min storlek!! Glad som attan! 
Får ta bild imorn!! 

Eftermiddagen

 
~ Vatten, hund, smörgåstårta, tårta mys och Enköping. 
 
Igår eftermiddag efter jag varit hos liten häst så skjutsade mamma mig och hund till Enköping för att vi skulle spendera natten där. Vi började med att kolla på Arkiv X som vi börjat kolla på, det är as bra! Åkte ut till stugan för att äta och fira födelsedagsbarn. Trodde Lego skulle gilla Roxy och ev leka med henne men nej. Hon skällde för mycket så han tröttnade helt enkelt. Så gick ifrån direkt istället och låtsades inte direkt om henne. 
Vi gick ned till vattnet och Lego ungefär dog av rädsla. Fattar inte varför han är så rädd.. 
 
Vi åkte hem till stan(enk) och myste resten av kvällen. Imorse åkte vi från Enköping till Uppsala för att jag skulle jobba! Jätte mysigt!! 

Lillprinsen

 
~ Lillprinsen ute på äventyr idag! 
 
Tog in lillsaken och borstade av honom riktigt nogrant, han var lite lerig. Han har även ett såg på frambenet som jag tvättade rent och han skötte sig över förväntan! Han var riktigt gosig och trevlig att ha att göra med. Ute var han superduktig också fast gräset var väldigt intressant och gnäggade lite när han verkade tröttna lite. Annars toppen! Inte så lätt att få fina bilder på en häst som bara vill äta gräs!! 
 
Är såå glad att ha kameran igen, känner mig som en ny människa!! 

Godmorgon!

 
~ Idag är det torsdag och sånna där trevligheter. 
 
Jag ska börja dagen med att åka ut till söthästen som är skadad så vi ska gå en promenad om han inte har jätteont! Hade tänkt ge honom ett ponnyträns men det är inlåst i en lägenhet som jag inte har nycklar till då jag lämnade mina nycklar i bilen som har åkt till Enköping.. smart! 
 
Sen ska jag ta med mig den där hundsaken och åka till Enköping och fira älsklings systerdotter som fyller år idag! Grattis!! Imorn ska jag jobba på förmiddagen och sen åker jag nog ut till Willow!! 
 
På bilden är Sotis som är den första inackorderingen jag hade, en super söt hermelin korsning! 

You & Me

 
Loving you was the best thing that ever happend to me. 

Alltid när man köper nytt

 
Jag hade tappat bort min kära laddare till kameran. Den var verkligen helt, helt borta. Jag utan min kamera = död. Ungefär. Jag har inte bloggat för min kamera inte har varit användbar. Har inte fotat eller hållt på med djuren på samma sätt för jag kan inte fota. Så idag tog jag det där extra steget, beställde en ny laddare som kommer om några dagar! ÄNTLIGEN. 
Jag öppnar lådan för att ta fram aceton till naglarna, vad tror ni jag ser? Jo min laddare.. Så typiskt. Men men jag är gladast någonsin! Imorn ska jag ut till Willow! Har inte ridit eller varit med hästar sen ja, sist med Willow vilket var typ 3 veckor sedan. Har, eller håller, på att tröttna lite tror jag eller tappa lusten eller vad man nu ska kalla det. Men jag sa ta tag i det och börja träna med Willow! Han är väldigt underbar den hästen, liten också. 156 cm. 
 
Ska ta med mitt ponnyträns som jag köpte till Lily som knappt passade och det passade knappt Mimir heller men Willow kan inte ha cob så det verkar vara ponny som gäller! Har lånat två fina schabrak av Ida också som ska testas! Och kameran ska med!!! 

Jag har ett zoo

 
~ Ja såhär ser mitt rum ut nu haha, kaos. Men djuren har det bra, det är väl det som räknas? 
 
Har ju numer även, med älskling, 4 fåglar! Hamstrarna är i antalet 11 stycken. Dock ska en flytta i augusti då det är en unge från senaste kullen. Har även en inackordering, en dvärghamster! Även en kanin som sitter nere hos kaninerna. Riktigt trevlig liten herre! Dom två åker på fredag och så på lördag kommer det en kanin som heter Linus! 
 
Ska nu lägga ut en annons även på att jag tar emot inackorderingar i mån om plats! Är du intresserad? Hör av dig till min mail. [email protected] eller min mobil 0708-429424. Jag tar emot kaniner, har 3 burar och tar ej emot egna burar. Hamstrar i alla de slag med egna burar, då inga värstingburar! Dom ska ju få plats också! 
Även enstaka marsvin med egna burar! 

Longtime

 
 ~ Thunder som är nu såld och har flyttat till Anette Ajanki och hennes son! Silvergrå ds
 
 
 ~ Blitz som är tingad och ska upp till umeå till Hanna i Augusti! Choklad satin
 
 
 ~ Storm som idag åkte med flyttlasset och nya familjen som flyttade till Norrland! Anna heter hon! Silversvart ds satin
 
 
 ~ Misty som flyttade hem till Maria Forsberg och hennes son som fick Misty i födelsedagspresent. Bö silvergrå
 
 
Ja, det var ett tag sedan. Har inte haft tid/ork eller lust riktigt och har varit lite rörigt med burarna och internet och jobb och sådant. Nu tänkte att jag skulle dra igång igen, statistiken är ju på topp så! :) 
Jag har knappt ridit alls, har inte haft tid alls och allt känns bara rörigt. Hamstrarna är det en unge kvar av och den ska upp till Umeå i Augusti. Idag har Misty åkt då till Marias son som fyllde år! Dom var så söta tillsammans! Stormen åkte med Anna och hennes familj när dom åkte med sitt flyttlass upp till Norrland. Dom var så trevliga dom med! Båda hamstrarna kommer få det hur bra som helst! Thunder åkte ner till Alingsås och blev upphämtad av Anette! Så han bor där med henne och hennes son som jag förstod det! Han kommer få det hur bra som helst han med! Wind blev såld på Fäboden och har det nog riktigt bra! 
 
Dom andra mår bra och allt rullar på, har byggt en 12 facks bur till hamstrarna som blir klar imorn! Så lite mer ordning och reda kommer att bli!