Överrasknings utflykt


~ Idag är jag hemma från skolan, jag skulle hunnit gå några min för att sen fått åka hem. Vi ska ha en liten överrasknings utflykt för mamma som hon fick i morsdagspressent. Kan inte skriva ut det, då är det ju ingen hemlis. Hon kanske läser. Hon kommer bli jätteglad tror jag!

Känner mig på något bättre humör idag, imorn ska jag på möte med Syon på GUC. Har tre dagar kvar på GUC, känns så awesome. Är så trött på stället, kommer inte sakna det alls. Ska även besätmma dag som jag ska ut till fina Willow! 

Jobbig sits


~ Just nu känns allting så otroligt dåligt, jag saknar Lily alldeles för mycket. Tänker på henne dagligen..
Kan troligen inte fortsätta rida Mimir då jag inte kan betala eftersom jag måste spara allt till lägenheten i höst.
Ska i och för sig rida lite på Willow om det är någon som kommer ihåg honom? Samma ägare som Lily. Han är runt 3 år och nyinriden. Ska lägga upp en bild på honom. Har faktiskt saknat honom, mer än jag trodde. Blev så otroligt glad när Miccis skrev till mig om det.

Jag har inte råd med att göra vad jag älskar, vad min dröm är. Det får mig att vilja slita mig i bitar.. Håller på att börja tappa lusten att rida, det är helt enkelt inte kul längre.. när det är så omöjligt att göra det. Är bara ledsen hela tiden.. orkar inte riktigt mer.

Johannagrant.se

Är med och tävlar hos Johannagrant.se

3:dje kullen


~ Nu har Sessan fått sin kull, så det blir den 3:dje kullen här hemma på hamsterfronten. 7 stycken såg det ut att vara!


Cream de la Cream, Cream lh


~ Cream har jag inget exakt datum på men i slutet i feb så hon är ungefär jämngammal med Algot. Hon känns dock äldre då hon är mycket större och maffigare. Hon är en riktigt snygg liten hamstertjej. Perfekt i kroppen, mums säger jag bara. Har alltid velat haft en cream och hon passar perfekt in i min Bö sobel avel!

Cocopopz Cirrus Albino lh


~ Lille oplanderade Cirrus blev ju också såklart fotad, han ingår ju i ungdjuren. Han är nu två månader sen igår. Han har inte lika imponerande fluff som Algot och han var inte direkt planerad men oj vad glad jag är att han finns. Har alltid velat ha en rödögd liten hamster då jag avgudar rödögda djur. Han är liksom pricken över iet!

Har verkligen försökt planera så mycket som möjligt i allt jag gör för att få detta att fungera i längden vilket jag inte gjorde med kaninerna och det var väl därför jag inte fick det att fungera. Men känns urbra med dessa små djur. Måste fortsätta enligt planerna med några frisläpp för sådana hära underbaringar!

Algot Bö sobel lh


~ Tog kort på dom minsta här hemma, dom är trots allt rätt stora nu. Algot här är nu två och en halv månad ungefär. Han var ju så liten nyss, eller ja han fanns ju inte nyss. Nu är han halvvägs till att få små barn liksom och har en enorm päls som jag hoppas håller i sig för alltid. Även otroligt fint huvud har han fått!

Mig + Hamstrarna


~ Att jag skulle börja gilla hamstrar, det var något jag aldrig trott innan. Jag fick min första hamster 2009. Fick honom av mina kompis Tina då hon inte blev av med ungarna hon fått. Fick även brorsan en vecka senare så dom kunde bo tillsammans. Tyckte om dom båda jättemycket. Första guldhamstern kom in hösten 2009, var inne på en rätt äcklig djuraffär i stan och kunde inte lämna honom där. Tyckte faktiskt först att han var stor, lång och lite läskig. Han hade kalla tassar, det hade inte dvärgarna. Jack fick han heta. Han ville inte bli rörd överhuvudtaget i början, det vände. Han var den gosigaste någonsin helt enkelt!

Mitt hamsteri tog aldrig någon riktig fart då, hade kaninuppfödningen och det tog tid och helt intresset. Jag hade kvar Jack och den första hamstern Alvin. Älskade dom båda. Det var inte förrän nu sommaren 2011 som hamster intresset kom igång påriktigt. Alvin hade precis dött och jag hade kvar gamla Jack. Köpte in lite nya dvärgar men dom var inte riktigt vad jag tänkt mig. Jag var inne på forum och läste och drömde om uppfödning på riktigt. Kaninerna kom liksom aldrig dit jag ville pga kostnaderna och platsen. Jag sålde dvärgarna och inne på forumet var det en tjej, hon som fött upp min Bedford, som tog sånna otroliga bilder på sina guldhamstrar. Jag var fast, jag måste ha mer guldar. Och en fotostudio. Ja, jag skaffade dom först och främst för att fota. Jag köpte min Bedford och min Chikasaw. Har aldrig ångrat mig.

Hösten 2011 fick jag min första hamsterkull. Egentligen var jag inte riktigt förberedd jag skulle ha tagit mellan Chika och Bedford men han var så ung och jag var väl lite för ivrig för att vänta. Jack fick agera pappa då. Men oj vad jag aldrig någonsin ångrat mig för det. Tvärtom. Jag fick mitt hjärta Cree i den kullen. 
Ungarna blev över förväntan. Sparade en, som sagt Cree, och sålde av resten.

Nu är det starkare än någonsin, intresset. Jag går alltid in till 100% för saker. Kaninerna gick bara inte, hur mycket jag än försökte. Jag tyckter det är jättejobbigt att kaninlivet är lite över. Jag har ju tre stycken kvar men uppfödningsdelen. Hamstrarna är så mycket mer. Efter en kull med kaniner kände jag lite ångest och kom aldrig riktigt igång för det var så mycket och så svårt att komma någonstans på något sätt. Hamstrarna är så lätta att handskas med, det går att komma någonstans. Genetiken är lättare, dom kräver inte alls lika mycket uppmärksamhet och plats. Kaninerna fick jag jämt ångest över att dom aldrig fick vara ute typ dygnet runt. Hamstrarna vill inte det, dom trivs så väldigt bra i sina burar och vill bara komma upp en stund.

Det jobbigast att ha intresset för att föda upp djur, för det är det jag har inte bara djuret utan det är uppfödandet som är mitt intresse. Det är att berätta det för folk. Jag har alltid varit stolt över det, är såklart det nu med. Men det är folk som hackar på en, som tycker det är löjligt och som inte riktigt förstår. Det tär på en, det känns som om den ända som förstår mig, utanför dom som är i samma sits, är min pojkvän.

Det som även är väldigt jobbigt, med hamstrarna, är att folk tycker att dom är äckliga och fula med mera. Jag blir så otroligt ledsen när någon säger att mina hamstrar är äckliga. Det känns som om det går sönder något inom mig. För jag älskar mina hamstrar så otroligt mycket, dom betyder verkligen alldeles för mycket för mig. Jag mår bra av dom, dom får mig alltid på bra humör. Jag känner mig trygg i deras närvaro och så otroligt omtyckt. Kaninerna jag har nu gör jag det med också, kan aldrig tacka dom nog. Men när jag hade fler kaniner gick det inte riktigt att känna det. Men hur många hamstrar jag än har haft så har dom alla givit mig så mycket kärlek och man märker att dom verkligen tycker om mig. Att någon då säger att mina, faktiskt, bästa vänner är äckliga så får det mig att må så dåligt. Jag tycker det är så fult att säga så mot någon som älskar sina hamstrar så oerhört mycket. Dom personerna betyder ungefär lika mycket som luft när dom säger det. Jag tror inte dom fattar hur mycket det sårar mig.

Vill bara med denna text säga att jag vill aldrig vara utan hamstrarna, dom är en så stor del av mitt liv. Vet inte hur jag ska reagera om dom någonsin försvinner ut ur mitt liv. Varför dom verkligen betyder så mycket och är mina bästa vänner är för att jag känner inte mig direkt uppskattad av mina vänner. När man inte har tid, någonsin för att träffa sin vän kanske man inte bör vara det. Jag känner mig sårad ofta och jag har insett att jag ger upp på att försöka umgås på något sätt.

Jag vet aldrig hur jag ska kunna tacka alla mina djur för det stödet dom givit mig. Blå speciellt, han har alltid varit en sån där räddare i nöden. Finns alltid och han om någon kan visa hur han känner. Han är ofta explosiv och lite arg men när jag har kommit och varit ledsen och gråtit har han skuttat fram och satt sig i min famn och varit så bra bara. Älskar honom mer än ord kan beskriva. Mina djur är verkligen allt man kan önska sig. Tack för allt ni har givid mig älskade, älskade djur.


Mountain meadow Bö silvergrå ds satin lh


~ Hamstern som är helt otrolig på att visa hur och vad han känner. Han är väldigt kärleksfull, minst sagt. När han kom var han skeptisk och inte alls så go. Han ville inte riktigt bli buren och klappad. Tog det lugnt med honom, han hade ingen hanpäls heller. Det vände snabbt och nu när jag öppnar dörren, om han inte sover djupt, så flyger han upp ur boet och springer för att möta mig vid burkanten. Alltid go och ber om att bli pussad och myst med. Pälsen växer ut som en raket, han trivs så bra. Har aldrig märkt det med någon annan hamster på det sättet, så tydligt. Love!

Bedford Sobel lh


~ Min Nallebjörn, bokstavligen. Han går att göra vad som helst med honom och han bara njuter. Älskade sötnöt.

Cree Silvergrå satin lh


~ Min alldeles egna, äkta boll av silver. Han är så otrolig, han är världens underbaraste. Älskar verkligen denna lilla ullboll.

Mitt finaste hjärta


~ My love for you are indescribable, you are the one true love. You are my mister right, my soulmate.

Kungsängslilja


~ Kungsängsliljan är upplands landskaps blomma, de ni! 
Jag och hjärtat köpte subway i lördags efter jag hade jobbat och fixat mina ängladjur och drog ut till en hage som ligger ungefär vid nya lägenheten. Ligger precis vid ån, hur fint som helst!

Annorlunda hamster


~ Har umgåtts med mina fina vänner och min pojkvän idag! Världsbäst.
Mer bilder kommer..

Skrittpass


~ Red Mimir igår, älskling var med och låg i gräset på ängen i solen och sov. Mimir har gått på kurs innan så jag tänkte ta det lugnt och insåg när jag kom till ängen att han var så otroligt lugn, lugnare än någonsin. Han blir sjukt stressad av att tölta just han blir helt förstörd efter att man har töltat på honom och galoppera. Så ville inte stressa upp honom när han var så lugn och avslappnad. Så vi skrittade skänkelvikningar och flytta bakdelen plus volter. Han var jätte duktig. Rider aldrig med spö på honom längre då det stressar upp honom och han lyssnar så bra på mig så det finns ingen anledning att rida med det.

Har hört att islandsfolk rider väldigt tvära skänkelvikningar och snabba hastiga rörelser, ofta med två spön och allt ska gå snabbt och hastigt. Jag hatar sånt, avskyr det. Jag rider inte med spö, jag rider hellre bara skritt om det håller honom avslappnad. Mjuka rörelser och mjuka flyttningar. det finns ingen anledning att stressa hästen till saker. Harmoniskt och trevligt så blir ridpasset och hästen trevligare!

Rabbitar


~ Hoppade med kaninerna för första gången ja på i alla fall detta år. Det var ju ett tag sedan jag hoppade överhuvudtaget. Har kommit fram till att jag nog ska börja hoppa och tävla lite bara för att dom ska få något att göra. Putte hoppas inte, han är en mycket gammal man nu för tiden. Han har det ansträngande nog att ta sig framåt!

 

Hugo - Hoppade som högst en blandning mellan lätt/medelsvår och han hoppade lika bra som vanligt faktiskt. Lite trött ganska snabbt men det är ju inte så konstigt.

 

Blå - Hoppade mini/lätt han har ju blivit lite rund om magen. Han var jätteduktig han med. Hoppade som om ingenting.

Cotton Comfort


~ En av dom många fördelarna av att jobba på djuraffär är att man får provsaker till sina egna djur. Ett av dom är det helt underbara ströet Cotton Comfort. Jag fick då testa Cotton Comfort i två olika former ett med bara bomullsrester så att säga och ett som var utblandat med spån. Gillar helt klart mest det utan spån. Tror Dvärghamstrar gillar det mest för det är hur bra som helst att bygga gångar i då gångarna stannar kvar och inte faller sönder som spån gör. Det sprider inte lika lukt och är mjukt och mysigt. Är helt klart nöjd och måste få tag på mer!!

Fly away


~ Fota nyckelpigor som finns i massor på baksidan! Great!

Ovalbanan


~ Lillen och jag tog några varv på ovalen idag, han var super dum i början och ville inte trava och jag blev arg och trodde att jag skulle sabba allt av att bli arg på honom. Precis när jag trodde att jag skulle bli så där jobbigt irriterad på  honom så släppte allt och sen gick han som en klocka resten. Lite trav knack men annars super bra. Rider "bara" skritt, trav och galopp för att dels tycker jag inte riktigt att dom andra gångarterna tilltalar mig. Storhästryttare som man är. Plus att det är nog en stor del av det hans ägare rider, mycket tölt. Då han har svart på dom jag rider så gör det ju inte direkt något att jag rider bara dom!
Imorn ska vi ut i naturen och jobba lite trav! Fina svarta springaren!

Lång dag

Idag är det en lång dag.. Alldeles för lång. Men det är typ helg efter idag i alla fall så det r bra. Imorn är det en fullspäckad dag med bla häst, vet och mera som ja.. Märks imorn.

Ska börja röja hos kaninerna också, bygg om buren så den tar mindre plats och bara är två fack! Skulle underlätta en aning. Ska börja hopptrna med dom igen, inte putte då såklart så sliten son han är men don abdra är ju friska och krya så dom ska röra på sig och träna lite!


Hampisdampis


~ Ingen brunst på Sessan idag, så 12 dagar till små saker! Parade om Trojis och Cree idag, dom verkar gilla varandra numer. Dom har ju träffats några gånger nu haha! Så om det tog sig så är det smått om 16 dagar! Hoppas det inte blir så stora kullar och hoppas det blir mycket satin och rexat i båda!
Nationella i matte ska man snart utsättas för sen, ungefär, slipper jag GUC! Äntligen, helt värdelös skola! Ska bli så skönt att slippa den skiten och ta allt på egen hand istället. Ny fräsch lägenhet med världens bästa, absolut underbaraste älskling! Längtar tills i höst! Nu ska jag sova!

Hampis


~ Fick med mig en liten kille hem i lördags, fick honom gratis då ingen troligen skulle vilja ha honom. Utom jag såklart är helt kär i honom. Han är albino lh och heter Cocopopz Cirrus. Otroligt söt kille med dock ett handikap.. han kan inte sitta mitt i studion.. så bilderna blir urkassa! Söt är han i alla fall!
Lite kort på fina Cream som blivit sjukt lugn och trevlig!

Hoppedihopp


Isbit har hoppat, han är ingen hopphäst men över kom vi.. typ!

Dåliga fluffbilder


~ Sämst bilder på mongona. Skulle visa Nathalie hur fluffiga dom är.. herregud det är ju lite sinnessjukt att dom har så mycket päls. Dom drunknar ju! Och närgångnare än någonsin gick ju knappt att ta kort! Älskade djur! Imorn ser det ut som om Egil ska flytta hemifrån! Han kommer få det awesome!
Parade Mountain och Sessan idag, gick bra så kids blir det nog! Troja är dum så ja..

Isbit


~ Jag trodde aldrig att jag skulle börja rida islandshäst. Nu har jag ridit Mimir i några veckor. Jag tycker han är jättemysig att rida och ha att göra med. Dock är det en sak som fortfarande stör mig när det gäller dom små hästarna. Att folk tror att dom är så sjukt annorlunda. Att dom är viktbärande, herregud dom är ju fortfarande hästar och inte byggda som ett annar djur. En sak till är att dom är så stressade att rida, jag har aldrig suttit på en islandshäst som inte är stressad. Det tycker jag man kan känna på halvblod att dom är lugna och  avslappnade medan islandshästar är spända och man rider dom stressigt och snabba rörelser och kastar runt dom. Usch jag avskyr det. Jag tycker att man ska jobba tillsammans och göra lugna mjuka rörelser som är avslappnade och väl gjorda. Har sett många isryttare som rider ex skänkelvikningar och kastar hästen i sidorörelsen. Istället för att flytta lugnt och bra så får hästen slänga sig åt sidan. Det ska alltid gå fort känns det som även om man rider på banan så ska det gå fort och kvickt och hästarna ser bara stressade ut.
Så som jag vill rida så ska det vara avslappnat och mjukt, det ska se trevligt ut och vara trevligt. Det är mitt mål med varje ridpass. När man rider ut anser jag att hästen kan få släppa loss och springa av sig och att det inte bara är jobb, jobb, jobb.

My love


Brothers for life



Ladybug


Mimir 6/5 - 12


~ Red ut idag med vildingen med Emma + Freyfaxi och älskling + Litla! Gick hur bra som helst. Han var pigg som sjutton och hade inte riktigt tid med det jag ville. Blev riktigt fin i slutet i alla fall, då gick det efter många om och men att trava fint i form! Fick även en fin form i galoppen! Duktigt, svart, smutsigt djur!
Hoppade dike också tre gånger, hatar diken min största skräck typ. Litla var as dryg och vägrade gå över haha.
Blev även tillfrågad att börja rida en till häst i stallet, ett brunt sto som jag inte mins namnet på just nu! Ska bli superkul!

Uteritt på svarta faran imorn



~ Imorn blir det uteritt på den svarta faran, eller ja Mimir som han heter. Hade tänkt att hoppa men det får bli på onsdag istället. Emma har nämligen Litla imorn också så vi har planerat uteritt med Emma + Freyfaxi, jag + Mimir och Jocke + Litla. Det kommer bli awesome, kanske kan tvinga Emma till att fota något kort om jag tar ett varv  på ovalen så ni får se hans ursnygga outfit som han ska ha imorn!


Imorn blir det även vårmarknad här i mysiga Enköping! Nu ska jag sova efter att ha totalpluggat och skrivit klart hela svenska uppgiften, eller ja min del. Nu är det bara resten av skiten kvar.. suck.


Måste bara säga att Emma är himla bra alltså, puss på dig!


Var ut igår med Ida, Sara, Björn, Älskling och Tessan. Ida fyllde ju 18. Hade jättekul och är as nöjd med kvällen, dock varit rätt sliten idag. Spelar dom bra musik, som alltid på Etage, så kan man ju inte sitta still.

Storstäd


~ Idag har alla djur fått storstädat. Mamma körde huset och jag skulle hjälpt till när jag var klar med mitt rum. Jag skulle alltså börja i mitt rum och arbeta mig utåt. Jag skurade och gjorde rent alla hamsterburar, skurar aldrig hamster eller kaninburar då jag tycker det förstör deras egen lukt och får dom att känna sig lite borttappade. Nya miljöer varje gång man städar, samma med kaniner. Idag kände jag dock att det behövdes. Så ska börja göra det sisodär någon gång ibland men absolut inte varje gång.
Kaninerna fick dock endast rent och inte skurat! Nöjda och glada och kaninerna har påbörjat sin spån sässong.
Har parat om Troja och Cree då det inte tog sig, går det inte denna gång ska jag testa med en annan hane.

School

Har gjort nationella och nu loder jag mig igenom engelska och sen måste man gå och kolla på expos uutställning vilket jag skulle göra myclet för att slippa. Är nog inte direkt något att se!


Hoppa is


~ Innan jag började rida Mimir, eller ja innan Emma skaffade Freyfaxi så trodde jag att hoppa med islandshäst var något man inte gjorde. Kan jag ju fetglömma att det var. Mimir kan verkligen hoppa, och vilken bra teknik han har, samma med Freyan! Har hittils hoppat vattenpölar och lite terräng både barbacka och med sadel. Han är så duktig så. I helgen ska jag och Emma troligen bygga en terräng bana och då ska vi hoppa mer seriöst och högre! Go mimir!

Utrustning


Träns - Gold medal, rosa ponny
Benlindor - Beiga från börjes
Schabrak - Brunt dressyr från Dressyrmupparna

Barbacka på Mimir 2/5 - 12 del 1


~ Red Mimiren barbacka med Emma och Freyfaxi. Han var pigg som satan men helt okej ändå. Gick igenom alla gångarter, även tölten även om jag inte direkt gillar tölt! Hoppade även lite grenar och han skötte sig helt okej där med. Liiiiite för pigg haha!