Mack

 
~Detta är Miccis andra häst Mack. 
 
Mycket, mycket stor. Lite för stor för sitt eget bästa. Verkar vara super trevlig att rida och lite på i stallet. 
Miccis har honom på foder och ska väl ha honom på obestämd tid. 

Skritttur

 
~ Lilla Willow gör sig bra på bild! 
 
Skrittade, och travade lite, igår på Willow tillsammans med Ida som red Mackan. Miccis gick med med Blixtra. Han var så duktig och gick över en läskig bro med forsande vatten. Världens coolaste unghäst! Idag hade han varit grym hos hovis också. Miccis har gjort ett super kap! 

Väderkullen - 4 kvar

 
~ Blitz - Silverchoklad satin lh hona, lite oklart om tingad eller ej! 
 
 
~ Storm - Silversvart ds satin lh hane, Till salu
 
 
~ Thunder - Silvergrå ds lh hane, Tingad av Anette
 
 
~ Misty - Bö silvergrå lh hane, Till salu
 
Jag är lite seg med hamsterbilderna och själva bilderna är inte direkt bra men har ingen fotoinsperation på hamstrarna just nu och inget tålamod! Blir nog roligare när buren är klar! Det är 4 saker kvar nu, en fick åka till Fäboden och är redan såld! Chokladen visade sig vara en hona, första gången någonsin under alla mina år som djuruppfödare som jag ser fel, inte okej. 

Mrs. Creme!


Födelsedag!


~ Idag fyller älskling 25 år! Gratts min älskade. 
 
Det har spöregnat hela dagen men vi har haft det riktigt bra ändå. Av mig fick han två undulater, en gul och en vit. Det gula är en hona och den vita är en hane. Dom är födda 3 maj så är inte ens två månader. Har aldrig riktigt tyckt fåglar är söta men det är verkligen dom här. Dom har inga namn ännu han skulle fundera ut något riktigt bra! Vi hämtade dom utanför knivsta och dom bodde så fint med massvis av olika djur och dammar och otroligt fina saker! Han har också fått en massa tillbehör till dom små! 

Midsommar i bilder

 
~ Midsommar i värmland med familj och släkt! Riktigt mysigt och roligt. Fick träffa farfar och mormor också! 

Tripp till Norrtälje

 
~ Åkte med mamma till Norrtälje och fikade och hade det mysigt, handlade även en jättefin midsommarklänning! 

Midsommar

är i karlskoga och har firat midsommar hos släkten! Vi har super mysigt och bra uppdatering kommer imorn!

Solig dag


~ En rätt kort, solig och varm dag.

Jag vaknade i enköping med älskling men begav mig nästan direkt till Uppsala för att jobba. Kom hem och åt lite lunch för att sedan ta cykeln mot Fäboden. Jag kom rätt tidigt och gjorde hö och halm påsar. Nathalie kom med Teknik och sedan rullade allt på rätt fort då det var väldigt mycket kunder. Fick skjuts hem av underbara kunder! Tack!

Har gått ned mer Lego till mamma och vi tog bilen hem för att sedan cykla ned till Ica och köpa chips och lite annat till kvällen! Efter det har jag mest suttit här! Fotat lite på hamstrarna och så. Mer bilder kommer imorn jag är så trött.

Imorn ska jag och mamma åka och fika och lite sådant på förmiddagen efter det ska jag jobba och sen ska jag, Ida och Emma rida ut! Har saknar Mimir så det ska bli kul! Nu ska jag sova! Nattis!

Välkommen Teknik

Utrustning ~ Nikon D3000 - Nikkor 18-55mm - DAF 42 p Dörr blixt

~ Då välkomnar vi Teknik till Cherios-gänget!

Lillkillen är då en Silvergrå bandad rex lh, bandet syns dock knappt vilket jag inte är emot då jag egentligen inte är så mycket för band. Han är precis en sån hamster jag vill ha. Jag har två "drömhamstrar" som jag vill få fram. En Silvergrå satin rex lh hane och en Bö sobel satin rex lh hane. Så han är ju en bra kick till silvergråa fronten!

Han är riktigt trevlig och fin liten kille som är otroligt lugn och go! Han har ingen bestämd partner men just nu tror jag det lutar emot Sessan!

Lagom dag


~ Vaknat sent, gjort inte så mycket och nu bara mysa.

Det är vad jag kallar en lagom dag. Vi har vaknat vid halv ett, klippt gräsmattan, ätit och nu ska vi kolla på ringer och äta rostis med jordnötssmör och sylt. Hur gott som helst. Sist jag åt det var när vi var i Australien..

Imorn ska jag jobba så det lär bli en del djurbilder då eftersom jag är hemma då! Får se om jag får hem Teknik då också! Cree får stå för bilden idag för att han är så söt och för att jag beställde registreringsbevis idag till honom bland annat.

Flowers, because I love you.


~ Det regnade påväg hem från stallet eller ja det hade regnat. Så tog några stämningsfulla bilder på dom fina blommorna på vägkanten. Är riktigt nöjd med dom! Man behöver helt enkelt inte vara rik och köpa den dyraste kameran plus utrustning för att ta bra bilder!

Sommar och sol



~ Nu har jag alltså sommarlov påriktigt. Det känns väldigt bra och jag har mycket att göra i sommar.

Jag har jobbet såklart, det är väldigt skönt för det är inte direkt jätte komplicerat och det är saker jag kan utantill. Jobbar ju då på Fäboden som är en djuraffär som ligger mitt ute på landet utanför Uppsala. Det handlar då om att mata djur och stå i kassan. Kommer mest troligen stå i kassan större delen då mata djuren som var är på morgonen var väldigt upptaget.


Dock söker jag ett till jobb ganska desperat då jag verkligen behöver pengar. Jag och min älskade pojkvän har fått lägenhet som är färdig i oktober. Det kan ju vara bra att ha inkomst och kunna betala hyran då. Så söker som en, ja jag vet inte riktigt vad..

Jag ska åka till mina släktingar och fira midsommar där och så fyller älskling år också. Det är en del att fixa haha. 
Vi ska väl till Gotland någon gång också.

Hamster väg så ska jag sälja ungarna och så plus att jag ska bygga klart nya buren. Det är då en fin bokhylla från Ikea som jag fick för en liten slant. Det ska byggas om och inredas ordentligt. Det kommer bli så himla bra och det kommer bli rena lyxvåningarna för mina små pälsbollar. Tänker inte spoila för mycket helt enkelt. Ni får vänta och se!

Nu är jag i sommarstugan med den fina och han ligger avdäckad här bredvid vilket jag också bör göra. Jobbar ons och tors så kanske ska vila upp mig lite haha. Nathalie har även en nykomling som kommer när som helst i veckan. Han kommer passa in så himla bra här. En liten dålig sak har han men det är inget som jag kommer nedvärdera direkt. Jaja han kommer märkas här  alla fall. Teknik heter han i alla fall! Så mycket säger jag.
Har även bestämt att inte behålla någon från kullen då jag inte ville spara en hane utan en silvergrå hona, satin ev ds var det jag ville få fram i denna kull och så blev det inte! Bättre lycka nästa gång. Ska försöka para om Troja också och snart är det dags för min kära Creme hona att få träffa lilla Algot.

Fog


~ Fotade hästarna för någon dag sen påväg hem från stallet, himla trevligt väder!

Emma & Freyfaxi på UM


~ Bilder på Emma och Freyan på tävlingen jag fotade på! Snyggingar!

Väderkullen


~ Lite nya halvdanna bilder på småbarnen här hemma! Dom har  fått namn också!

  • Storm - Svart ds satin lh hane
  • Misty - Bö silvergrå lh hane
  • Thunder - Silvergrå ds lh hane
  • Wind - Bö silvergrå satin lh hane
  • Blitz - Choklad satin lh hane

Seg uppdatering


~ Jag är bäst på att uppdatera haha, men jag har haft saker för mig som har tagit lite väl mycket tid. Jag har gått från Uppsala till Enköping bland annat som jag ska lägga upp ett inlägg om, jag har flyttat hästar med Miccis och massa mer! Jobbat bland annat! Livet leker med sommar lov! Har varit med Mimir idag också vilket också kommer ett inlägg om!

Tävling på Tuna del 1

Foto: Jag - Linnea Johansson Kvick - Utrustning: Nikon D3000 ~ Sigma 70-300 mm 1:4-5,6

~ Tävlingar på Tuna idag, var funktionär och hade det trevligt. Öppnade grind och umgicks med Cajsa. Det regnade och jag frös till döds några gånger men annars var det bra. Man fick såklart några favvo hästar under dagens gång. Dock var det många som ja tyckte hetsade så mycket med sina hästar och det skulle gå så jävla fort hela tiden. Man ser ju lättare finare gångarter i ett samlat trevligt tempo(?) än ett supersnabbt flängtempo.. men alla rider väl som dom vill antar jag. Några red dock riktigt bra, många fina samlingar och avslappnade hästar!

Red Mimir sen, det gick inge vidare i början men fick hjälp av Madde och då gick det bättre. Som det storhästryttare jag faktiskt är så är ju inte tölt min starka sida haha. Det är bara att jobba helt enkelt. Han var väldigt taktig i början och väldigt pigg. Efter lite tölt och galopp blev han trevligare och vi fick även en riktigt fin trav i slutet. Svettig häst fick ett bad!


Min bilder får man inte bara ta, det är så att man får helt enkelt mejla mig om man vill ha en bild så går vi till väga där i från. Jag säljer mina bilder då utan vattenstämpel eller så har jag kvar vattenstämpeln och ger bilden över gratis. Dock vill jag veta innan man tar. Vill ej hitta mina bilder på ställen dom inte ska vara helt enkelt.


Hittar du dig själv på bild och vill ha denna, kontakta mig på [email protected]

3:dje kullen äldre


~ Lite nya bilder på sötarna!!

Hjärtat


~ Idag har jag endast gått i skolan ungefär, eller ja älskling kom till hem till mig och vi gick med hunden och sedan har vi myst en massa. Helt klart ovärd dag i skolan idag. Imorn ska det tydligen bli grillfest med klassen men älskling ska med. På lördag ska jag jobba och det ska bli riktigt kul, älskar mitt jobb! Det är även grillfest på Tuna där finaste islandshästen står och på söndag ska jag vara funktionär! På måndag ska jag till skolan och fixa en grej på GKn och på tisdag ska jag och älskling ta en långpromenad till Enköping. Ja, mycket planerat och vi får se om jag överlever!

Nu ska jag pussa på mina hamstrar och sova, imorn är det avslutning på äckelskolan haha.

Jag & Mimir ♥

Foto: Cajsa  - Fiolex blogg.

~ En bildbomb på mig och finaste Mimir, verkligen underbara bilder som bästa Cajsa har tagit! 
Dock var dom alldeles för små för att passa in på min blogg tyvärr men fortfarande så fina!

Mimir


~ Han är allt bra söt den där Mimir. Idag har vi varit ute och åkt lite efter det har jag sovit lite och bara myst hemma! Imorn är det skola och sen på fredag är det avslutning och sen slipper jag äckelskolan! :)

Gör jag designer?


Svar: Får börja med, tack! Det värmer. Jag kan absolut försöka göra, ser mig inte som något proffs men gör gärna ett försök! Du kan gärna mejla mig på [email protected] och skriva lite vad du tänkt dig och skicka lite bilder! :)

Nationaldag!


Jag & Mimir

Foto: Emma Gustafsson  Nikon D3000 - Sigma 70-300 mm 1:4-5,6



~ Mimir kändes pigg idag. Dock var han väldigt medgörlig ändå, lyssnade och skrittade helt avslappnat när dom andra töltade/travade. Duktig kille! 

Cajsa & Vinur

Foto: Jag  Nikon D3000 - Sigma 70-300 mm 1:4-5,6


~ Här är bilder på Cajsa och Vinur, jävlar så snabb häst hon har. Tyckte att Mimir var alldeles för snabb och pigg för sitt eget bästa. Han hade inte en chans mot Vinur. Jag låg först i början och han gav allt, Vinur gick om på två röda sekunder sen såg jag knappt dom på en lång rak grusväg. Skit! Han ska vara 22...

Emma & Dád

Foto: Jag  Nikon D3000 - Sigma 70-300 mm 1:4-5,6

~ Red ut idag med Cajs & Vinur, Emma och Dád bestämde sig för att hänga på så det blev en del kort på dom också.

Till Mimir


~ Nu ska jag ut till Mimir och rida, så idag blir det islandshäst och igår var det halvblod. Är ju storhästryttare så givetvis passar Willow mig väldigt bra men tycker väldigt mycket om Mimir.
Jag ska rida ut med Cajsa som har Vinur i stallet. Kolla hennes blogg HÄR.

Senare ska jag hem och hamstra mig lite och planera lite på nya buren. Annars får vi se vad dagen har att bjuda på! Tjing!

Willow


~ Willow och jag idag. Vi red ut och han var så duktig, Miccis och min fina pojkvän hängde såklart på! Om vi säger såhär, sist jag träffade Willow hade han haft sadel på sig två gånger och var longerad typ en gång. Idag gick det att rida på honom, han kan alla gångarter och är världens coolaste och snällaste. Förr kunde man inte ha honom själv i stallet, alls han exploderade och var inte så rolig att hantera. Nu var han cool lugn ensam. Han gnäggade konstant bara men gjorde inget eller spände sig.

Han är inte så bra på att gå på volt men han kan gå rakt fram! Travar på sista bilden och han var såå duktig och så otroligt fint steg i traven. Det trodde jag inte om honom. Är så glad över att ha ridit honom. Det kommer fortsättas med! Så ofta jag kan ta mig ut nu i början och sen när han flyttat närmare bussen så åker jag dit så ofta jag orkar och så! Fina, fina häst!

Vi fick vara med på ett ko-utsläpp, det var ingen höjdare för Willow. Vi fick draghjälp av Miccis. Inte för att gå framåt utan för att inte bli för rädd och springa därifrån hihi sötponny. Han är ju trotsallt bara 3 år i år.

Många hästar

Ida och Zelda får stå för bilden, Zelda är ju numer sjuk tycker ni ska gå in och stötta Ida på hennes blogg.


~ Ja det har ju blivit endel hästar genom åren. Tänkte att jag kunde gå igenom dom lite och skriva lite om alla. Vissa mer och vissa mindre. Det blir ju dom som betyder mest får lite mer plats och dom som jag inte spenderat lika mycket tid med får lite mindre plats.

Min första medryttarhäst hette Brazze. Han var ett engelskt fullblod på närmare 33 år. 
Jag och min kompis Isabella gick ut och gick när vi var typ 10? Vi letade hela tiden hästar att rida och sköta. 
Det kom en tjej med sin häst och vi frågade helt enkelt om hon visste någon som behövde hjälp och ja, det gjorde hon. Hon och hennes syster behövde hjälp med sin häst. Han var dödssnäll men fick inte bli riden så mycket så vi fick rida ibland med dom men annars var det promenader som gällde. Han var så snäll och go Brazze. Isabella slutade efter ett tag och min vän Lina började hjälpa till mer. Sommaren ett år senare blev Brazze sjuk och avlivades.. vi kom till stallet och tänkte vi går in och säger hej bara. Där låg han död på golvet och ägaren stod och grät. Vi gick därifrån rätt chockade tror jag. Han var en mycket bra första sköthäst.
Har tyvärr inga bilder på honom på datorn!


Nästa här jag tog hand om var en sköthäst på ridskolan. På Lurbo ridklubb. Han hette Palermo. Ett svenskt halvblod som var född -90 och var svettfux med stjärnämne. Han var stallets snällaste häst när det gällde allt utom hoppning och uteritter. Då blev han galen. Oj vad jag älskade den där hästen. Hade hand om honom lite mer än ett år. Så fort jag kunde och gjorde allt jag kunde med honom. Han fick ont i benen, vilket alla hästar på Lurbo får av någon skum anledning, och fick avlivas. Har fortfarande hans panlugg på hyllan. Saknar honom mycket fortfarande. Han var en väldigt snäll och fin häst. Tyvärr fick han vara på lurbo från det att han var 4 år tills sin död 2006.

Foto: Ebba Hamrin   - Älskade och saknade, finaste Palermo.



En dag när jag var i stallet när hästarna var ute på bete så pratade jag med en privatryttare i stallet. Jag hade pratat mycket med henne förut och nu pratade vi lite om att det var tråkigt att inte ha Palle att ta hand om. Hon erbjöd mig då att börja ta hand om hennes häst. Stokdals Scarlet. Hade alltid förundrats över denna häst för visst var hon vacker.. Minst sagt. Jag fick provrida henne någon dag senare och hon slängde av mig. För det var så att Scarlet inte direkt var lättriden. Hon bestämde själv och det hade blivit så att ägaren gick in med hästen efter hon åkt av. Scarlet vann i alla lägen. Gick inte att rida ut på alls knappt.
Men jag satt upp även om jag fick höra att jag borde gå in med henne. Jag red henne lite och skötte henne mycket. Jag hade kul men blev väldigt rädd för att rida. Jag lärde mig dock rätt mycket ridmässigt ändå och det gick stundvis väldigt bra att rida. Hoppade bland annat min första bana på 1 meter. Hon tävar på senare tid nu hoppning och är duktig vad jag fattar det som. Är väldigt glad ändå att jag inte rider henne längre. Ut red vi knappt jag var väldigt rädd för henne. Det var en annan mer erfaren tjej, som tyckte själv att hon var väldigt bra.. gillar inte sånna människor, som fick rida henne mer och vågade lite mer vilket gjorde att jag tröttnade lite. Hon flyttade sedan till akademistallet och jag fick ett erbjudande att börjar rida en travare rätt mycket vilket jag inte direkt tackade nej till. Det var Final fantasy, min ängel.


Mer kommer.. för fler är dom!

Nya & gamla


~ Ja statistiken har ju inte varit helt dålig heller kan jag ju ta och säga. Fortsätt så!

Att byta header/design


~ Jag och byta header framförallt.. byter stup i kvarten. Det är dock för att jag inte blir nöjd. Samma med design men det är inte lika ofta för det tar så lång tid haha. Nu är jag dock riktigt nöjd, ända som jag vill få in på något sätt är häst men har inte riktigt listat ut hur så det får vara såhär ett tag. Det kommer dock då vara exakt samma fast med hästar inklippt.

Det blev ju inget rida Willow igår så vi ska ta det imorn, det regnade och blåste så mycket i lördags! Ska bli så otroligt roligt. Nu sitter vi och har kollat på big brother finalen. Fel person vann, Amandus var den ända värdiga vinnaren. Älskling spelar tennis på xbox och ja, jag sitter här.

3:dje kullen i bilder


~ Till att börja med, jag VET att man inte ska fota ungar som inte öppnat ögonen men jag vet vad jag gör, respektera det.


Det är då fem små liv i kullen. Tre helfärgade och två spottade. Det kommer bli awesome att se dom växa upp dom är så sjukt fina. Ska behålla en ds tror jag! Är sååå nöjd över dom! 
Namnsförslag mottages gärna!!

Cree fixar


~ Cree har idag mätt och planerat hur bygget ska gå i våningshuset som ska byggas. Han är byggarbetare.. eller hur var det nu?


Hämtade hem bokhyllan idag och det kommer bli superbra, blir ett stort projekt men det kommer bli ett bra hamster våningshus!

Nya bilder på Algot


~ Min lilla Algot som är lite blyg men han är så trevlig och söt!

Nya bilder på Troja


~ Tuffa tjejen var också ute en sväng i hagen!


Svar:
Åh tack så mycket, dom är verkligen underbara djur. Älskar dina hamstrar också, hur fina som helst. 
Jag ska väl försöka para om henne men ska vänta nu någon vecka. Hon har parats en gång med Cree, det tog inte så efter det har jag parat om henne 4 ggr med Cree och 1 gång med Bedford men inget har tagit. Börjar tro hon inte vill ha ungar eller är steril för i alla fall Bedford har haft ungar förut så han är inte steril. Så ska låta henne va och testa sen någon gång till annars får det va antar jag!
Kram :)

Nya bilder på Cirrus


~ Lillhjärtat blev det inte mycket bilder på, han är fortfarande lite blyg men han blir bättre och bättre för varje dag som går och jag tycker bara mer och mer om honom!

Nya bilder på Cree


~ Har gjort en hage till mina små eller ja "hage". Ska bygga en bättre sen. Cree var lycklig men mest intresserad av kameran!

Regnig dag!


~ Idag har jag varit sminklös och mjukisklädd. Passar bra då det regnar och blåser och är svinkallt ute. Vart tog sommaren vägen? Har fått G på nationella i matte med 20 p när 13 p var godkänt. Var tydligen bland dom få som fick godkänt. Är lyckligast i världen. Har varit hos syon och skickat in ansökan och sen sökt en miljon jobb..nästan i alla fall. Kreativ dag. Även om jag större delen av dagen har legat i soffan i morgonrock och massa filtar + glass.

Imorn ska jag ut till Miccis och rida Willow, ska bli så otroligt kul!

Troja-bomb


Svar: SJÄLVKLART! Ska slänga upp massa med bilder på min pärla!! Har några helt nya bilder på henne också men dom kommer i ett annat inlägg!!

Here it is


~ Mamma fick en tatuering av oss, hon hade dock tyvärr fattat lite. Hon trodde det eller ridning haha. Hon hade  ett usb på hur hon ville ha den i fall att det skulle bli så! Hur bra som helst. Skit snyggt blev det, sen blev det café och mys!