My levererar ( Till Ulrika!)





Hon kan det där med att vara med på bild, eller ja.. ibörjan var hon rätt springig. 
Höll precis på att tröttna och då satte jag henne på en stol istället för bordet och då ställde hon upp sig perfekt.
Bra hamster det där!! 

Fredag, äntligen fredag!!

 
Sådär lagom snygg och osminkad när man jobbar. 
 
Jag känner att jag börjar få rutin på min vardag lite, är inte alls sådär astrött som jag brukar vara. Har däckat och sovit i några timmar på eftermiddagen för jag helt enkelt är för slut att det inte går att hålla mig vaken. Idag fick jag tvinga mig att lägga mig ner och försöka sova för jag trodde jag behövde det, det behövdes inte! Jag är pigg och glad! 
 
Gick till Ica och köpte Ice coffee, bulllängd och choklad! Jag är värd det, helt klart! 
Snart kommer älskling hem, han har varit i Enköping medan jag skämt bort mig själv här hemma! 
Nu kommer han! Ska gå och möta! 

Bebisarna idag






 
Små skruttarna idag, dom blir bara större och större! 
Idag fick dom 
  • Köttfärs
  • Barnmat, rotfrukter och kalvkött
  • Alfa groddar! 
Nöjda och glada hamstrar! 

Rida Willow

 
Idag har jag äntligen ridit Willow igen, har haft en liten paus pga lite orsaker men var iväg med Miccis och ja.. det var en helt annan häst. Skulle jag inte vetat att det var Willow och att han är liten bebis så hade jag sagt att ja, det är en liten dressyrhäst. Och jäklar vilken galopp hästen har!! 
Red lite på en volt i alla gångarter och han var fin fin alltså. Fick lite hjälp av bästa Miccis också! 
Riktigt nöjd alltså! 

Norrland och grejer

 
På måndag klockan 08.08 åker jag mot norrland eller rättaresagt, Storuman. Jag ska då hälsa på alla lärare och planera kurser med mera. Det kommer bli långa resor men men jag brukar ju underhålla mig rätt skapligt ändå. Kommer vara ensam, döda mig. 
 
Idag har jag jobbat, ibland önskar man att pengarna bara rullade in utan att man behövde göra något! Tyvärr funkar det ju inte så. Även om det skulle vara bra. 
Ska ut till Willow med Miccis när hon har slutat så förtillfället ligger jag i soffan med Arkiv X och myser! 

Hampisar idag









 
Mina småskruttar. Den vita stora monster hamstern är då Cirrus. Eller ja, Cocopopz Cirrus. Världens goaste lilla grabb. Älskar verkligen albino, mums. 
Dom andra är såklart Troja och M-kullen! 
Det finns två tillsalu. 
Det är Maximiliam som är silvergrå lh hane och My som är Nf ds lh hona! 

Dagens hamstermat

 
Idag har smådjuren, dvs dom som jag har invaderat älsklings lägenhet med. 
Ja jag kände mig ensam så tog två akvarium, troja + barn och Cirrus och boade in dom här.
 
Dom fick:
  • Mixade motötter
  • Barnmat, spagetti och köttförsås. 
  • Alfagroddar
Mums mums hälsar Troja och dom andra!! 

Varsin ny!






 
Alla sötsaker igår kväll, mer bilder kommer! 

Jag fikar!

 

Västerås

 
Igår åkte vi till västerås och jag halkade runt och sladdade, bilen hamnade upp och ner och sådana grejer. 
Efter det så åkte vi in till stan och käkade sushi, dom hade att om man köpte en sushirätt fick man en likadan på köpet.Satte oss vid ån och åt, supermysigt. Vi åker efter det till ett frilufts museum? En gård ute med sjukt gamla hus och djur och så. Hur fint och mysigt som helst, vi blev helt lyriska. Vi fikade och kollade sen åkte vi! 
En helt perfekt dag helt enkelt!! 

Små ❤

 
Här är sötisarna som är till salu! 

Det är: 
  • Maximiliam - Silvergrå lh hane 
  • My - Nf ds lh hona 
  • Pirat - B/y ba ds satin lh hane 
Helt underbara skruttar!! 

Mina ❤

 
Tog lite bilder på alla ungar idag, här är dom sötarna som jag ska spara! Mina små hjärtegryn. 
Det är: 
  • Milton - Silvergrå satin lh hane 
  • Melvin - B/y satin lh hane 
  • May - Nf ds lh hona 
Jag har helt enkelt döpt om Milly till May då jag kommer utan tvekan råka börja kalla Milton för millie så det blir krångligt! 

Världens bästa djur


Världens finaste hamster, finast på jorden.
 
Ja något jag inte trodde var att jag skulle tycka om sådana små djur. Var nästan faschinerad över att jag tyckte om kaniner, fast det visste jag redan om. Hamster tyckte jag var så litet och ja pluttigt. Jag vill ju ha lite att ta i så att säga. Gillar dom större raserna av kaniner bättre än dom små.
Ja, min första hamster var på impuls.. Alvin hette han och var en rysk vintervit dvärhamster med färgen/teckningen pearl mandarin. Jag var med min fina vän Tina och skulle kolla hennes bil på bilprovningen i Enköping och hon hade med lilla Alvin. Han skulle till en tjej men hon hörde aldrig av sig när vi väl var ute och jakt och kunde lämna honom. Jag erbjöd ett hem till lillsaken. Fick en bur av Emma och ja sen hade jag en hamster. Någon vecka senare fick jag även hans bror som fick heta Theodor.
 
Första guldhamster, ja för det är ju guldisar jag älskar mest, var Jack. Oj vilken fantastisk hamster. Var inne på palms zoo som låg i stan. Såg liten där som låg insnurrad i spånet i minsta buren man kan tänka sig. I fåglskriket.. haha på tal om fåglar. Tyckte det var så hemskt att han fick sitta där bland alla fåglar som lät haha.. nu har vi 9 fåglar hemma och dom bor i samma rum som hampisarna haha elaka jag! I alla fall dom lät förjävligt dom där fåglarna och han var så rädd. Kunde liksom inte lämna honom där. Mitt hjärta. Så han följde med hem!
Han var så dödsrädd i början men vi blev riktigt bra vänner tillslut.
 
Ska skriva mer i separata inlägg om mina hamstrar.
Vart jag vill komma.. Ja! Hamstrar är helt fantastiska djur.
Dom är små och lätthanterliga och så sjukt trevliga. Såfort jag kommer hem springer dom och möter mig vid burkanten och hoppar mot mig. Såfort dom kommer upp sitter dom blixt stilla i handen och bara myser. Goaste.
Mina är alltid trevliga och snälla, det spelar ingen roll vad man gör ungefär dom är alltid perfekta i tempramentet. Man kan liksom inte önska sig bättre djur.
 
Varför jag föder upp? Jo jag är helt enkelt intresserad av avel inom djur. Mest hamstrar nu då men även kaniner innan. Utställning är då främsta målet, dock är det inte utställningar just nu då papovan kommer och förstör.
Dom är mycket mer hanterbara än kaniner. Inte att kaniner inte går att hantera utan mer att dom tar mindre plats för det första. Jag vill som sagt förbättra och få dom så lik rasbestämingen som möjligt och då krävs det lite fler än bara ett par. Det har jag lärt mig i kaninvärlden, då jag är emot föda upp för att sälja. Tjäna pengar på att avla på djur är fult tycker jag. Speciellt smådjur. Det finns otroligt mycker oomtyckta djur därute så att säga. Hur mycket djur som helst som söker nya hem. Finns ingen anledning att föda upp fler för "samma syfte". Jag spara så många jag vill och behöver. Ibland fler och ibland bara en. Beroende på vad som kommer upp i kullarna!
 
Hamstrarna får man in ganska många på liten yta! Dom brunstar var 4:de dag så man kan para lite då och då liksom och hålla koll.
 
Om inte annat är dom alltid glada, jag kan inte annat än att le när jag ser mina älskade vänner. Dvärghamstrar skulle jag någon gång i framtiden vilja ha igen. Dock bara ett par i ett akvarium någonstans vill inte föda upp. Vill som sagt ha lite större djur. Plus att jag, personligen, tycker att guldar är trevligare!
 
Hamstrarna har jag mycket att tacka, dom har gjort mig glad i många ledsna stunder. Dom får mig alltid på bra humör och jag älskar dom så det gör ont! Mina små änglar!!

Antagen

 
Jag är antagen till Storumans folkhögskola, fan så bra! Allt bara klarar upp sig här i livet.
När jag sitter i all lycka så ringer Liljeholmens folkhögskola och säger att jag, var antagen som reserv, har kommit in. Dock fanns det inte tillräckligt med kurser så jag ska behöva komma att läsa om någon kurs då.. vilket känns lite mindre lockande. Storumans har alla kurser jag vill gå!
Så nu känns det mer aktuellt med Storuman! As glad!

Nu ska jag sova

 
Såhär snygg var jag när jag åkte till fäboden, jag frös.. sen kom cyckeln.. 
 
Nu ska jag sussa så jag kan orka leva imorn! Puss 

Många nätter, lite sömn.

Jag är fett het när jag jobbar! 
 
 
Jag har sovit så dåligt dessa nätter och tröttheten tog ut sin rätt idag. Jag började jobba på John Bauer till halv ett. Åt lunch med älskling i stan och sen vidare till nästa, dvs Fäboden. Cyklade som en idiot på en cykel med punka. Det är nice. Vad flyförbannad och jag hatar verkligen att cykla. Världens sämsta påhitt. Kärleken i mitt liv kom i alla fall och hämtade mig efteråt och han är bara för bäst! Jag däckade i soffan efter jag hade ätit middag och sov någon timme och nu är jag i sängen och ska sova mer! Som sagt jag är trött idag! Bättre lycka imorn då  ska jag bland annat till GUC och lämna saker och skriva av mig och sen träffa en vän och därimellan ska jag pussa på mina odjur! 
 

Måndag 20/8

 
Jag har vaknat och käkat lunch på stan i Enköping idag, så långt på dagen har man kommit. Jag ska nu åka, eller ja snart, och gå en kurs. Efter det vet jag inte riktigt vad som händer men ska i alla fall till Uppsala för imorn ska jag jobba. Har även fått mitt anställningsavtal så ska väl ta och hämta upp det också! Har lite paket att hämta ut också! 
 
 

Melissa Horn

 
Tog lite bilder när jag och Mami var på Melissa Horn! Blev väl inte så bra haha men var ju inte riktigt därför jag var där heller !

M - kullen (med en pirat)

 
Ja en sötblild tyckte jag passade lägligt! 
 
Jag (läs nathalie) har satt lite färg på ungarna och jag har givit dom lite namn med nathalie hjälp och jag har även könsbestämt dom! Såhär ser det ut! 
 
Milton - Silvergrå lh Hane 
Maximiliam - Silvergrå Hane 
Melvin - Black Yellow Hane - Stannar? 
Pirat - Black Yellow ds ba Hane 
 
My - Nf ds Hona 
Milly - Nf ds Hona - Stannar? 
 
Detta är preliminärt så kanske ändras litegrann men jag kommer som det ser ut nu behålla Melvin och Milly! 

Mina hamstrar

 
Satt och pusslade ihop en bild till hamster.ifokus och tänkte att jag kan ju likagärna slänga upp den här! Så här är alla mina hamstrar förtillfället. Har ju en kull med ungar men är ju inte helt säkert än vilka jag ska spara så lägger inte upp dom. Även om jag nästan är helt säker och då blir det två små men som sagt inte helt säkert. 

Jobb och städ

 
Idag har jag jobbat på fäboden vilket var som att jobba i oktober för vädret sög. Sen blev det bra efter jag hade sovit i någon timme så jag passade på att städa åt alla hamstrar och stoppa alla hamstersandskålar i diskmaskinen. När vi har flyttat ska jag försöka diska alla skålar runt varannan dag i diskmaskinen så håller dom sig rena och fräscha! Snart är det bara en månad kvar!! Och väldigt snart är det bara en månad kvar till jag fyller år. Min önskelista är asbra, mamma verkade dock inte lika imponerad. 
 
Nu är vi i enköping för jag ska gå en kurs imrorn och sen tis,ons,tors är det jobb på John Bauer. Nu ska jag, om vi hittar trimmern klippa älskling! 

Melissa Horn

Mammas bild!
 
Idag har jag och min fina mamma varit på Melissa Horn på Katalin. 
Jäklar vad bra hon är, hon är så sjukt mycket bättre live måste jag ta och säga och hon kändes så mänsklig på något sätt. Så värt, skulle utan att tveka kunna se henne igen. 
 
Några jag också vill dödligt gärna se som står på listan är smo exempel Ed Sheeran, James Morrison, Hurts, Joshua Radin! Och ja där hade ni mina favorit artister!! 

Tjejerna!

 
Där har vi dom små söta tjejerna!! 

Killarna i kullen

 
Mina småkillar, hanarna i kullen! 

Nu åker jag

 
Trött chey drar nu mot nya jobbet! 

Uppsala - Enköping - Uppsala

 
 
När älskling äntligen vaknade, känns konstigt att jag säger så jag brukar nämligen vara den som sover länge. Då i alla fall åkte vi mot Enköping och åt på resturang med älsklings föräldrar. Jätte mysigt men jävligt mycket att äta och jag blev dödligt mätt. Vi plockade därefter med oss Ella som vi ska vara hundvakt till över helgen och åkte hem till Uppsala där älskling däckade igen. Stackars lilla kille att vara så trött. 
Imorn är det ju som sagt det nya jobbet med Eleonor. Det ska bli kul att se vart man ska spendera många timmar i framtiden. Sen blir det till Sävja och sova för att på lördag åka och representera Fäboden på kvarnens dag! Ska bli awesome. 

Puder from Gina Tricot

 
Jag och Ida var ju, i tisdags, på gina tricot för första gången på evigheter.. Dom hade tydligen börjat gjort smink! Så jag köpte mig ett puder, inte för att jag brukar använda puder när jag sminkar mig men varför inte? Det var faktiskt väldigt bra måste jag säga och kostade bara 59 kr. 
 
 
På tal om köpa, så beställde jag två grejer från Style by Tyra som jag visar när dom kommer! 

Black'n white


The world is supposed to be in black and white

I had a long night

 
Kräftskiva med klassen var det på schemat igår, innan så var jag och jocke iväg på morgonen till akkis och jag åt en inte så god frukost där. Var för hungrig för att se vilken macka jag tog.. Wienerbröd fick jag i alla fall också och varm choklad. När jag satt där bland all mat så fick jag ett samtal av Eleonor som jag har fotat att jag fått ett jobb jag sökt där hon jobbar.. så nice!! Börjar imorn. 
Vi åkte till Fäboden och checkade stället jag ska vara på på lördag, det var lite för fint faktiskt. Ska bli riktigt mysigt. Efter det så mötte jag och Lego mamma för att jag sedan gjorde mig iordning, mitt i sorgen, för att åka till kräftskivan hemma hos hanna. 
Det var riktigt trevligt jag drack endast coca cola. Riktigt skönt. Jag åt nog ett paket kräftor själv eller något.. älskar skaldjur. Sen satt vi inne och pratade tills det bara var jag, Ida och Johan kvar hos Hanna. Jag och Ida lyckades som vanligt.. vi fick Johan att missa sista tåget och vi missade sista bussarna från stan. Det var asbra gjort liksom men världens bästa Björn ställde upp och skjutsade hem alla oss så Johan ut till Vattholma och mig till gamla uppsala och Ida åkte ju såklart med hem! 
Hade en as bra, lång natt igår! Kom hem vid 3 eller så! 

Jag älskar dig evigt.. min drömhäst.

 
Fick nyss reda på att den finaste hästen i hela världen inte finns mer.. Wow.. Nu är han en ängel i trappalanda där han får beta på evigt gröna ängar. Den där hästen har givit mig så mycket, jag har lärt mig minst hälften av allt jag kan om ridning. Det var när jag började rida honom jag insåg hur lite man lärt sig på ridskolan. 
 
Allt började med en annons på blocket om en som sökte medryttare till sin och sin kompis häst. En gammal knabstrupper valack och en ridtravar valack. Jag mejlade åt mig och Ida direkt. Dom vill egentligen ha personer över 18 år och jag hade precis fyllt med inte Ida. Ägaren tyckte vi lät så pass bra ändå så vi fick komma och provrida. Det var en kall december kväll och det var kolsvart. Jag började rida Kazoo som då är ridtravaren. Han var jättetrevlig men när jag satt upp på Trollkungen, så hette han, det var mys över hela honom. Stor, rund och lugn. Vi ville givetvis fortsätta och vi fastnade för varsin, jag Trollet och Ida för Kazoo. Första gången red jag Trollis och Ida Kazoo, vi hade bestämt att rida dom varannan gång. Vi var så faschinerade av hans söta fluffiga öron. Vi red på rakbanan och båda vi var helt frälsta över att få rida igen då vi båda hade haft ett uppehåll. Så härligt var det. Nästa gång bytte vi men efter det så red vi bara "våra". 
 
På vintern jag det lite sådär för mig och Trollis. Lite stelt och sådär men när våren kom och jag hade gett upp lite på att han skulle gå ordentligt i form och så så red jag bara på framåt och brydde mig inte. Han gick som en klocka jämt efter det. Han lärde mig allt, jag är en helt annan ryttare efter att ha ridit honom. Har aldrig känt den där känslan av att allt klickar och att jag kan rida ihop en häst på det sättet men med honom stämde allt. Hoppa vågade jag göra på ett annat sätt också då han var så trygg. 
 
På hösten blev han lite halt och vi körde lite NH vilket han var grym på! Red lite lugnt men det bestämdes väl efter det att han skulle bli mer eller mindre pensionär och jag var så inne på ridningen efter att det gått så sjukt bra på sommaren och våren så jag började rida på ett annat ställe och lät honom vara pensionär. Det ångrar jag mer än någonsin.. Önskar jag kunde varit med honom tills han skulle vandra vidare. Jag saknar honom så mycket så det finns inte ord för det, jag fick inte säga hejdå helt enkelt. 
 
Jag är honom evigt tacksam för allt han har givit mig. Han är den bästa häst jag någonsin träffat och han är en sann drömhäst. Den finaste jag någonsin träffat. Jag kommer sakna dig föralltid min fina vän. 
 
Jag älskar dig, Trollkungen. 
 
 
 

Inne i en fas

 
En såndär fas där jag känner att jag vill rida och utvecklas men jag vill alltid göra det på mitt sätt. Har svårt att hålla mig under andras gränser liksom. Saknar Trollet, saknar Lily och jag saknar dom fina travarna Fay och Sita. Speciellt Trollet. Jag önskar jag kunde ha egen häst, det gör väl alla hästfolk? Jag gör det inte för tävlingarna eller träningarna utan för stallpysslet.. endast. Jag saknar i mitt liv att ha någon att bry mig om, hästmässigt för har ju min älskade pojkvän, någon att bestämma vad som ska hända kommande dagar och foder med mera. Ridningen i sig kan man få ändå på olika sätt och vis. Jag saknar bara det där att ha någon att planera över och pyssla hand om och kanske spontant bara skritta ut i skogen. Det saknar jag i mitt liv. 

Det är det som gör mig så frustrerad då det jag vill ha inte kostar lika mycket som det andra vill ha då jag inte känner att jag behöver tävla och träna. Jag behöver inte en svindyr häst, jag behöver inte ett toppstall. Jag behöver inte någon som sköter hästarna och jag rider. Jag vill bara ha en häst att pyssla med och ha som bästa vän. Det kostar dock ändå alldeles för mycket men det är inte på långa vägar så mycket som det kan göra i vissa fall. Klart alla ställer sig frågan varför kan inte jag få en? Jag gör det också, dock vill jag inte ha mycket och kräver inte mycket bara lite.. Jag tror jag går under snart. 
 
 

What I want

 
Jag vill RIDA

Sugen på bullar..

 
Jag älskar att baka bullar.. inte för att bakandet är speciellt roligt det är mest långtråkigt och drygt men det är sååå gott med bullar och bakar man själv får man flera! Funderar starkt på att ställa mig och baka lite bullar nu men jag har så ont så jag vet inte om jag pallar leva. 

En tisdag på stan

 
Idag har jag träffat Ida på stan och umgåtts. Var välbehövt faktiskt. Fick med mig puder från Gina (som jag aldrig handlar på haha) och en tröja. Väldigt nöjd faktiskt. Fikade också. 
Är hemma nu och dör lite, tror en visdomstand håller på att existera så det gör så ont att jag vill hänga mig.

Sessan!

 
Lillsessan som är så fin, mamma till senaste kullen om man inte räknar med Trojas som hon har nu. Mycket trevlig hona det här och väldigt bra mamma. En riktigt myshamster!

'cos we're just under the upperhand..

Fortfarande sjukt kort hår för typ exakt ett år sedan.. herregud!
 
And they scream 
The worst thing in life come free to us 
Cos we're just under the upperhand 
And go mad for a couple grams
And she don't wanna go outside, tonight 
And in a pipe she flies to the motherland 
Or sells love to another man
It's to cold outside 
For angels to fly 
An angel will die
Covered in white 
Closed eyes 
And hoping for a better life 
This time, we fade out tonight 
Straight down the line 

Måndag 13/8

Visst hade jag kort hår förra sommaren? Detta är för ca ett år och en månad sen!  
 
Idag har varit en bra dag faktiskt, började med att somna på soffan i natt och sen gå och lägga mig i sängen vid åtta imorse och sova till elva. Rätt skönt faktiskt. Jag gjorde pannkakor med köttfärs till lunch medan älskling åkte och handlade och efter det arkiv x till mamma kom och hämtade mig så åkte jag och provred ett travsto. Dock var det lite längre än vad jag uppfattade det som. 30 min med buss från centralen uppfattade jag som till Trollis då när jag och Ida åkte kunde det ta runt 35 min ibland från centralen men detta var mycket längre och en bit att gå. Hästen var dock urmysig och allt annat var verkligen toppen, rosa boxar typ och mycket bra. Hon körde Nh med hästarna som jag älskar och det fanns bra tränare och fin fina skogsvägar men som sagt längre än vad som uppfattades så troligen inte. 
 
Har en annan tjej som jag pratat med så vi får se hur det blir! Min mail kommer jag inte heller in på då hotmail bara klantar sig.. 
 
Något annat bra är att jag fick brev från ena folkhögskolan! Hade kommit in som reserv men vi spekulerar om att det står så för att jag sökte efter sökningsdatumet. Det finns platser kvar nämligen på hemsidan så det kan ju vara något sånt. Ska i alla fall posta JA svaret imorn!! As nice!! 

Algot den "store"

 
Ja för stor är han ju inte min lilla Algot! Han är väldigt liten, sjukt mycket päls och väldigt ljus i färgen men han är perfekt! Lite större och tjockare så är han perfa! Gillar att ha dom ljusa och mycket päls! 
Han är från min andra kull och föräldrarna är Chikasaw och Bedford! 

Vaktel ägg

 
För den som inte förstod det så har jag ätit vaktel ägg idag. Raggmunk, bacon och stekta vaktel ägg och lingonsylt såklart! Detta efter att ha jobbat och rensat hela baksidan med mamma! Känns rätt värt faktiskt! 
 
Nu ska jag inte jobba förrän på lördag då jag ska åka på Kvarnens dag som dom har i Lagga. Det är typ marknad och jag ska dit med älskling och representera Fäboden! Ska bli rätt kul tror jag! Sen jobba  igen på söndag som ska bli mindre kul haha men det är pengar! 

Krok tävling

 
Idag var det tävling igen, denna gång var det krok som jag mer eller mindre hmm.. ska vi säga ogillar? Kaninerna håller med! Men man ska väl härdas ibland och dom behöver komma ut och se nya läskiga saker för att palla med trycket liksom så vi tävlar på oavsett. 
 
Hugo - Ut först då han är i lätt klassen, inga pinnar i krok. Han var urduktig ungefär lika som förra gången men han slarvar som bara den så fick 3 fel och ingen final. Han hoppar ju och springer på som bara den eller ja lite lugnare än hemma men han slarvar.. suck! Det kanske kommer? Med tanke på att allt annat har kommit dom 3 sista gångerna. Han är i alla fall bäst på dom hindren han alltid haft svårt för och alltid kraschat i så som vattengraven och "lådhinder". Nöjd med honom som bara den! 
 
Kalle - Ut next! Han förvånade mig jättemycket. Han var superjobbig utanför banan och nafsade och flög mot en och ja.. han betedde sig som blå! Inte okej. Dock inte dum eller farlig men lite bitchig och säger ifrån lite för mycket. Han sprang men han luktade som ett as och det kändes som förra gången men(!) han sprang igenom lite försiktigt första vavet och rev ingenting och i finalen så toksprang han igenom allt och hoppade högt över hindrena. Älskling hann knappt med att fota! Stolt matte till hittekanin man bara haft i 2-3(?) veckor. Han kom två! 
 
Blå - Liten lagom var duktig idag. Han är lika tjurig som vanligt och morrar när man ber honom att gå från något han hat luktat på. Ända sättet få honom ifrån ett sådant ställe är att peta på honom mellan frambenen typ och flyger han i luften och låter och sen springer han vidare så den kör vi på! Han blir lite arg men det går framåt i alla fall! Knäpp boll! Han rev i alla fall två i finalen men han var duktig.
 
Anledningen till att Blå är i minin är för att han inte är en hoppkanin och jag vill inte ha honom till det heller. Han kommer aldrig någonsin bli elit eller svår eller nog ens medelsvår någonstans. Det vill jag inte heller ha honom som! Han är bra som han är, han är en utställningskille inte hopp. Men såklart måste han få följa med när alla(inte putte) andra får åka någonstans och röra på sig. Han tycker det ju är spännande! 
Kalle behöve minin, för att komma igång lugnt och inte börja så stort på en gång! Dom här gångerna räckte alldeles perfekt så nästa gång är det lätt som gäller! 
Hugo är bara slarvig och har en pinne i rak lätt men borde ha fler då han kan faktiskt! 
 
Är allt som allt nöjd med dagen som var varm! Tackar världens bästa älskling för foto och sällskap och skjuts och för att han finns! Älskar dig ♥ 

Världens bästa ♥

 
 
Måste ju bara säga att jag har världens finaste och underbaraste bästa vän! Jag älskar dig min fina vän och finns alltid för dig vad som än händer! Glöm aldrig det 

Troja ♥ Cree

 
Äntligen!!!! Fick Troja sina ungar. Så många omparningar med Cree och även andra hanar.. nu äntligen gick det! Det såg ut att vara mer än fyra ungar i alla fall men ville inte rota för mycket nu när hon faktiskt har fått ungar vill jag inte förlora dom! Nu har alltså Chika officellt blivit farmor och Jack har officiellt blivit farfar! 
 
Jag hoppas på en silvergrå ds rex lh hane och en hona i någon rolig färg+teckning! Jag kommer sälja alla som inte behålls. Förhoppningsvis blir det lite mer könvariation i denn kull än dom två senaste där det bara blev en hona och massa hanar!

Yves rocher

 
 
Jag beställer grejer från Yves rocher, har beställt brun utan sol därifrån och den var utmärkt. Satt nu och klickade hem foundation och mascara som är helt slut hemma och skulle kostat över 300 kr att köpa det vanliga. Brukar även köpa från ELF. På Yves rocher så får man alltid någon extra premie med, förra gången fick jag en mascara, en brunutan sol och en till sak.. som jag nu inte kommer ihåg. Denna gång valde jag ett väskset. Riktigt bra butik som jag måste hylla! 

I miss this view


Pics@work

 
När man inte jobbar som man ska alltså.. 

Lätt fett trött

 
Måste bara först och främs säga att jag älskar mitt hår! 
 
Vaknade vid nio idag och då var det bara att dra upp lilla pojkvännen och dra oss hemmåt till hamstrarna. Seriöst börjar jag bli riktigt förvirrad med mig själv. Hem är ju i lägenheten.. men hem är ju även hos mamma och pappa? Sjukt alltså. Blir lättare när vi får lägenheten i Sunnersta då är det lättare liksom. Så får fortsätta vara allmänt borta. I alla fall.. Hanna kom vid kvart över tio ungefär och hämtade Blitz och kollade på alla dom andra mupparna. Jätte kul att träffa dig, Hanna! Hon verkade nöjd med energiknippet! Nu är dom väl troligen hemma i Umeå. 
 
Jag däckade efter det haha, i soffan! Det var så skönt måste jag säga! Var som en zombie imorse. Vi, läs jag, vaknade en timme innan vi skulle åka och jobba, alldeles lagom. Så fixa iordning mig, måste köpa nytt smink. Åkte och jobbade och det kom typ inte en ända kund hah, eller jo lite. Plus att jag fick med med Frank hem. Frank är en liten gul kanariefågel som är född -07. Frank var ute i voljären med Gerds andra fåglar förra sommaren och när hon tog in alla och satte i inne burar så slutade Frank flyga. Jag har tyckt så synd om Frank för att han får dricka ur badet som alla dom andra badar i så jag har jämt och ständigt bytt vatten till Frank och så. Idag fick jag erbjudandet att ta hem Frank så nu bor han med Tut och Knut! Knut klagade då inte! Frank är välkommen!! 
 
Efter det har jag då inte gjort så mycket annat än att äta och mysa, läs sova, i soffan. Hoppade med långöronen och dom förvånade mig starkt. Alla deras grejer är fixade inför morgondagen! Dvs tävlingsböcker, selar och transportburar med mera! Långt inlägg.. 
Imorn blir det hopptävling och ja, ingen aning. Nästa helg är det massor. Bland annat Kvarnensdag och representera Fäboden. Efter det är det Melissa Horn med Mamma på Katalin. Världens finaste och bästa Ida ska också dit, underbart!! 

Today

 
Linnea med kort hår! Ja, eller i alla fall kortare. Det växer ju som ogräs. 
 
Idag har jag sovit, vaknat, sovit, jobbat, matat djur, kollat på tv, myst och snart ska vi sova. Ja.. spännande dag.. nej? Det är trotsallt sommarlov och då får det vara så. Jag ska jobba imorn sen vet jag faktiskt inte hur jag jobbar, eller på söndag. Efter det är jag inte så sugen på att planera in mer helt ärligt. Jag är sugen på att göra.. något annat. 
 
Imorn ska Hanna komma och hämta sin lilla choklad tjej, ska bli kul att hon äntligen ska få hem henne. Jag vet hur länge hon har väntat! Plus att jag får en ledig bur och kan låna en hane av Nathalie till min creme hona! På lördag är det hopptävling med kaninerna som vi får se hur det går. Annars inte mycket planerat nu dessa dagar! 

Saknar det roliga

 
Jag saknar att ha roligt och rida. Tycker inte alls det är kul längre, känns bara som tvång.. igen. Har kännt så förut och det var väl i början när jag red Trollet. Det gick ju dock över där och det var riktigt kul att rida. Kunde rida med finaste vännen, Ida, och hade världens absolut finaste häst som någonsin funnits. Han var verkligen så otroligt fin, snäll och go. Bättre häst finns nog inte. Jag skulle göra vad som helst för att få honom till min. Även om han inte mer var ridbar. 

Det är några få hästar jag tyckt om påriktigt liksom det är, Final Fantasy, Sita Ladle, Trollkungen, Lily of the Valley. Det är i och för sig några stycken men det är med dom jag verkligen kännt att det är sjukt kul att rida. Mimir är även en som jag verkligen gillat men har inte riktigt spenderat samma tid med honom så jag känner inte riktigt att jag "känner" honom och kan göra detsamma. 
 
Men jag saknar att ha kul, för mig är inte ridning att tävla och vinna och bli bäst utan att ha kul. Ha en häst att ha roligt med och utvecklas med på mina villkor. Känner mer och mer att jag bara vill hålla på med hamstrarna och smådjuren hemma än att fortsätta med hästarna. Tvingar mig själv att fortsätta.. men vet faktiskt inte varför!
 
Saknar Trollet.. alldeles för mycket. 

Silverpojke nr 2

 
Mountain sötnosen som numer ser ut som ett lejon med all sin päls! Han är pigg fast han är närmare 2 år! Väldigt fräsch i kroppen är han! Lillskrutten! 

Silverpojke nr 1

 
Lilla älskade Cree på bild, han är nakenfis nu förtiden och jag hoppas han bestämmer sig snabbt för att den frillan inte passar så bra och han byter tillbaka! Han är parad med Troja och beräknat så kommer ungarna på fredag och jag hoppas verkligen det!! 

Nyala

 
Tror inte jag har berättat om mitt nyaste inköp, fast det var ju ett tag sen! Nyala heter hon och kommer från Anna Johansson som bor i Skövde. Hon är en Bö sobel lh hona! Super fin är hon och kommer passa bra in här hos oss! 

Blitz

 
Lite halvbra bilder på Blitz, hon är inte rolig att fota då hon inte är så sammarbetsvillig! Men några halvbra fick jag. Blitz åker till Hanna på fredag!

Knut på språng

 
Idag har Knut varit ute, eller ja, Tut har ju också varit ute men han ville inte vara lika social så han flög hem och tjurade lite! Han är inte lika bra på att flyga av någon anledning. Kanske för att han var så fet när han kom till fäboden? Nä, jag vet inte. Knut vill i alla fall umgås så jag passade på att ta lite kort på sötbollen! 

Nyvaken

Ligger nyvaken i soffan och bara segar, har ätit nyttig frukost som består av choklad och kakor. 
Vi ska åka till Ikea och njuta lite av sista ledighetsdagen denna vecka! Nice! 

Like anyone

 
Har varit en seg..riktigt seg dag! Har sovit mer eller mindre hela dagen men det var det värt! Nu ligger pojkvän och sover haha och jag ska väl fortsätta med det jag med tror jag! Längtar så mycket tills i oktober.. har aldrig önskat att sommaren ska ta slut så mycket. 
 
Har inget speciellt planerat förutom att jobba denna vecka.. känns allmänt tråkigt men men! Funderar på att beställa grejer från Style by Tyra då det var riktigt billigt. För gillar egentligen inte Tyra sådär super mycket men men är det billigt så är det billigt ;) 

Äta pinne

 
 
Hade ute undisarna ikväll och bondade lite, dom har gått från noll till tio rätt fort om man säger så. I förrgår tryckte dom upp sig i hörnet när man kom nära buren och nu kommer dom och sätter sig på armen! Helt okej! Dom är väldigt goa faktiskt. Lilla Visse och Picka! 
Pojkvän var = Lyrisk!! 

'Cause you're the love of my life

 
 

Söndag

 
Har jobbat sådär lagom idag, mysa med djur och mata är helt okej på en söndag. Vi har även varit i sthlm och hälsat på folk och lite sådär för att sedan åka till Enköping och hämta en soffa att ha till vi flyttar. För då ska det vara en ny. Skickade även iväg mina ansökningar så nu är det klart. Nu sitter vi och kollar på "The ugly truth" medan Undisarna flyger runt.. eller ja dom sitter mest still uppe på buren! 
 
Jag är ledig Mån-ons så det ska bli rätt skönt faktiskt vet inte riktigt vad som händer men inte allt för jobbiga saker antar jag. I slutet av veckan kommer Hanna och hämtar sin choklad satin hona från förra kullen som heter Blitz men som ska troligen döpas till Ellie! 

Mycket att göra

 
Där är världens sämsta bild på voljären! Så nöjd helt enkelt. Det vi har/ska fixa på den är: 
  • Vaxduk i botten - Fixat
  • Lucka på dörrarna så man slipper öppna hela dörren och ha fåglar överallt - Fixat
  • Skruva rätt dörrarna - Fixat 
  • Skruva dit nedersta luckan - Fixat
  • Haspar överallt - Fixat
  • Inrett - Fixat
  • Fixa lampan i översta facket 
  • Fixa lampa till nedersta facket
  • Troligen fönster med nät på båda sidorna om båda dörrarna
Så ungefär hälften har vi fixat och det är dom delarna som gör den användbar! Så fåglarna har flyttat in. Vi släppte ut Visse och Picka då dom var lite komplicerade att få in i buren. Så jag, som är/har varit fågelrädd, hade båda på armen x-antal gånger och hade Picka på huvudet. 
 
Tut och Knut var lite lättare, sätta lucka mot lucka och så hoppade dom in, pinglorna!! Dock verkar dom lite chockade haha medan undisarna verkar galet nöjda!! 

Hopptävling

 
Efter ett år, ca, så är kaninerna back on track eller vad man nu ska kalla det haha! Dom är tillbaka i alla fall! Hoppade lätten med Hugo och han visade verkligen att han egenligen kan. Visade såklart inte fullt ut hur duktig han är, jag menar hallå man får väl ha hemlisar? Han sprang igenom hela banan och rev två i varje omgång. Vilket jag tycker är fullkomligt asbra med tanke på att det var typ 25+ grader och blåste en del och att det var första tävlingen på länge! 
 
Kalle var livrädd haha och så luktade det för gott på marken så vi kom inte i mål men han hoppade några hinder i alla fall vilket var superbra men jag hade nog förväntat mig lite bättre i alla fall.. Han vägrade gå mellan hindrena. 
 
Blå var allmänt dryg bara. Feg som lill rexisen alltid är och så har han blivit så tung nu. Dock är det ju hur sjukt bra som helst.. utställningsmässigt och det går alltid före hoppningen haha men att riva med magen är ju inte riktigt okej någonstans. Han hoppade i alla fall alla hinder och rev 3 i första omgången och 1 i andra. Han var den ända i minin som klarade banan haha så han vann. Knäppskalle. Han hoppade i alla fall och blev inte allt för arg på mig när jag tvingade honom att springa istället för att lukta. Han kan ju lätt bitas annars men idag kanske han hade vaknat på rätt sida? 
 
Nästa helg blir det nog igen tror jag! Ska bli kul och se om dom gör bättre ifrån sig även om jag alltid är nöjdast i världen med mina älsklingar! Dom är bäst i hela världen!! 

Dagar med fullt upp

Ja idag var också en fullt upp dag. Började dagen med att slappa i soffan för att sedan få veta att vi ska mot Kista och hämta en hemma byggd fågel voljär som skänktes bort på blocket. Jag skulle så ha den och ja jag fick den..eller ja VI fick den för det är ju älsklings fåglar också. Så det är en billy bokhylla, en hörn hylla. Det är två fack vilket är utmärkt eftersom vi har olika sorter!

Det är lite små pyssel för att få den perfek så som små luckor och lite vaxduk som ska in annars är det mesta klart! SÅ imorn förhoppningsvis ska dom väl få boa in sig där, älsklingarna. Dock är det lite mer pyssel som ska göras i efterhand med lamporna och så men den blir väl bebolig imorn!

Sovdags

 
I alla fall om man frågar Tut och Knut. Dom har byggt ett superfint bo och gått och lagt sig för nu är det faktiskt natt hälsar dom! 

Rubrik

 
Idag har jag haft fullt upp och inte fått något gjort på datorn, sånt är ju kul! Åkte båt på morgonen med Jockes systerdöttrar och älskling såklart. Dom badade i -30 graders vatten och jag satt i värmen och kollade på! Ett under att dom inte frös fast i vattnet. Efter det var det Uppsala för jobb som var roligt som vanligt! Det var mulet, spöregnade och var sol under dom två timmarna vi har öppet! Spännande. 
 
Imorn ska kaninerna hoppas och fixas och fåglarna ska få rent och vi ska jobba! Livet leker!