Morotsbröd

 
Idag har jag gett mig på något jag tänkt på länge! Baka morotsbröd. 
Jag har aldrig gillat morotsbröd men jag fick för mig att jag skulle baka det ändå. Det blev sjukt gott och det var inte allt för svårt. Riktigt nöjd är jag! 
 
Recept
  • ca 11 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 250 g keso 
  • 1 msk olja
  • Lite salt
  • 5 dl ljummet vatten
  • 50 g jäst 
  • 4 dl fint riven morot
Såhär gör du
 
Smula jästen över det ljumna vattnet för att sedan blanda i resten av ingridienserna. Var lite försiktig med att inte ha i för mycket vetemjöl. Degen kan kännas lite kladdig i och med keson men det är inte någon fara. Låt jäsa ca 30 min under bakduk. 
 
Ställ ugnen på 225 grader. 
 
Baka ut degen till två längder och dela i småbitar det ska bli ca 20 småbröd. Låt jäsa på plåt i ca 20 min.
Sätt sedan in i ugnen och grädda i 20 min. 

Supergott med marmelad till! 




Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej på bloggen)


Blogg/hemsida:


Skriv din kommentar:

Kom ihåg mig?
Tack för din kommentar!